iPhone 11 Pro/Pro Max 討論區(9)

633 回覆
1 Like 2 Dislike
會,黃啲冇咁傷眼
用耐左max好想換返細機
有無人試過換返細機
11 pro用咗個半月落咗99%

有時播劇播成晚,招早得翻三成電,有無關係?
有冇pro max 巴打用緊雙卡??
有冇發生過自動斷線 之後自動連返
經常發生 我兩張卡都係同台 唔知有冇關係
我用緊單卡
但係今日係咁斷左個台
又自動連番
唔知係咪關ios version事
定係個台事
定係部機事

好煩,搭緊車睇睇下youtube話no service

用緊pro max , 3hk
其實我一直都覺得佢雙卡係接收上係有問題....成日收爆但上唔到網斷線...平時上網冇咁明顯...但比如一用video call就好明顯會斷線....但如果熄一張卡行單卡,情況會好好多....我唔明白佢究竟係台夾台問題定sim卡放正背面問題定iphone系統問題...總之iphone既雙卡係好撚差...
一定係intel問題
2個月機啱啱睇99%
個心沉咗吓
不過電池係消耗品嚟算啦
咁啱有兩獲係跌到好低先插
你正常使用?
正常用
有一兩次得10%先差電
而家部機唔知做乜鳩,今朝開始係咁斷左3台,又自動連番
拎過張sim卡出黎吹過又清潔過,插番入去又係咁,係咁斷完又自己連番,好密下,1,2分鐘出現一次
就算而家打緊呢篇野都係咁,唔知係個台問題定係部機問題
ios 13.2.3 ,3台,iphone 11 pro max

屌, 我已經98%
利申: 11pro, 少打機
現在iphone 8係唔係最高性價比嘅手機
強推 Spectre + Halide 相機app
好好用.
Pro max仲係100%
9月21號拎機 只用原裝差 每次差過夜
大約30%開始差
而家再加多個battery case 原完唔洗諗幾時差電
我雙卡SmarTone 都係咁 唔知做咩柒
兩隻各自有咩好用?
要用晒兩隻咁多?
一隻係Pro相機 + Raw Support
一隻係可以影光軌, 同AI 去風景入面人影同車
我夜晚訓教用,唔會插
Battery Case你值得擁有
有,啱啱換返嗰時你會覺得手感好爽
但你用一排望到Max 又會覺得大mon好爽,又會想換返大機
無限loop
有無用 AdGuard?
無......
雙卡撚

用咗個幾月
好多時副卡收電話時會震一下彈一個phone notification先, 跟住先至真係收到個phone call
前後相距兩三秒至十秒不等

究竟係咩問題?
而家非官方既無線充電板係咪真。限左速?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞