iPhone 11 Pro/Pro Max 討論區(9)

633 回覆
1 Like 2 Dislike
大家都係蘋果迷

大家都應該理性討論 唔好針鋒相對

人生苦短
肯定唔係 之前我都以為係 去genius bar 問過,電池係損耗性零件 除非佢run 個test 係fail 唔係consume 唔係都要俾錢整
Consumed
之前用7習慣佐唔用啲app就禁兩下home制係後台度熄埋佢
但聽聞其實咁樣唔係幾好,反而更加食電,換佐11 pro之後都keep住一直都冇再特登開後台出嚟熄曬用過嘅app
但啱啱手機無啦啦超級熱,好似以前部7咁成日熱到辣手係後台熄曬啲app就迅速降翻溫,咁其實係咪熄曬比較好?
係要Failure ,始終電池係會正常耗損
想問下有冇人最近夜晚訓覺待機用多咗電?
最後都係冇買
影月亮時有殘影。。究竟係相機問題定imos鏡頭貼影響
巴打介唔介意講吓7去11 pro有乜大分別?
頂,我都係咁!!正想問就見到你呢個回覆
我又係3, 間唔中收爆但lod 唔到野,較飛行模式都唔得
要重新開機先得
11 pro 應唔應該買apple care
之前拎機佢講到好易爆玻璃。。整會好貴
打機開曬最高效能都好順(用7果陣偶爾會彈機或者成日lag機)、音質喇叭都好佐好多(用7成日嫌唔夠大聲)、相機功能真係差太遠(始終差佐好多代)、電池真係不得了(7我基本上要叉電器隨身帶,一日內要叉成4-5次,玩一陣game就已經冇佐一半電。而11 pro真心我玩足全日只係需要叉一次,然後夜晚訓教前再叉就搞掂,超爽)
size嘅話其實都適應到,起碼11 pro都可以單手拎住。
如果話7有咩好,我就始終鍾意touch id多啲,face id我靠得電話太近就unlock唔到
同埋平時跌電話落地我會忙完手頭上嘅嘢先慢慢去執、唔急住執,跌落地都唔會心痛
而家跌一下就屌一聲即刻執翻好撚貴㗎嘛
我反而幾鍾意face id,Touch id手有手汗就解唔到
我買左, 之後全程放心裸跑

一來我覺得APPLE 部機本身就係靚DESIGN, STEVE JOBS 出IPHONE4 時就係唔想D人整個CASE上去, 又無位比你掛D 電話繩ETC, 呢個先係APPLE 精髓

二來我見D人買埋D 靚貼, 靚CASE, 個到都幾舊水啦
收部白 11pro 64 qoute我留tg
前後mon2年保?
個超廣角喺室內 低光
真係唔多掂
仆街蘋果又玩擠牙膏
超廣角係要高光㗎
有冇實物圖
比你揀會買apple care+ 定airpod pro好
AirPods Pro啦
年年trade in使乜AppleCare +
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞