iPhone 11 Pro/Pro Max 討論區(9)

633 回覆
1 Like 2 Dislike
有冇人payme收錢冇彈通知
利申ios13.2.3
係咪都係一年保 咁我洗唔洗再買apply care
我部11用咗兩個月個電池容量就跌到去97% 係唔係部機有問題
Apple care
想問下無左3d touch 之後點樣preview wtsapp 對話?
主卡3hk 副卡smt年卡 有起事上黎換line都冇用
要比錢買
我琴日買咗
6GB data一個鐘左右搞掂
要唔要夾?
你係邊區邊個位收唔到
轉咗用smt之後同以前用csl已經差好遠
之前都係用3 今年轉Smt從來都未試過load空氣
用pro max
唔係個台同區問題 係部機有時無啦啦斷線跟住顯示收爆但上唔到網
之前都有post有成幾頁苦主
https://lih.kg/1658603
有冇人同我一樣
11pro一出即買
宜家健康度97%
利申:一日一次,20%電先叉

想死
太低先叉好似都唔得
Pro max.
有冇人買左apple battery case
是但啦,跌到80%又可以去換
不過我都係9月20日開始用,到今日都係100%,你點用架

一日一慢叉,大約30%就叉,叉到90-95%
用快差?成日見紅?
快差有影響。咁我即刻轉返慢差先
上年快差跌得好快,今年慢差 有改善
用Iphone原廠線 一日充一次電
可能你大用量 cycle 大
係咪有apple care先有得80%去換電?
YES
No, 唔需要 AppleCare,一般保養期內低過 80% 都係免費換。

正常電池的設計是:在正常運作情況下,經 500 次完整充電週期後,蓄電量可保留高達原先容量的 80%。一年保養包括更換瑕疵電池的維修項目。如果保養期已過,Apple 提供收費電池維修服務。
https://support.apple.com/zh-hk/HT208387
https://support.apple.com/zh-hk/iphone/repair/service/battery-power
到你真係唔好彩出事嘅時候 你就唔會覺得太貴

人就係咁貪心同犯賤
年年trade in使乜買AppleCare
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞