THE IDOLM@STER/STARLIGHT STAGE [16]你幾時產生左會抽中fes限的錯覺

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Q:係咪一定要SSR開局? 有咩SR係勁?
A:依隻係一隻節奏音樂打丁睇MV GAME,簡你最鍾意果個人開局就岩啦

Q:重複左既SR、SSR有咩用?
A:自食會加STAR RANK,會增加掉寶率,1RANK好似只加0.1%,即係無乜野用,建議KEEP住先
另外有SUPPORT MEMBER系統,即係除左場上5個人之外,系統會自動執最高分果十隻入隊,可以升黎做SUP谷分

Q:N卡R卡又有咩用? 係咪可以食晒佢?
A:建議每個IDOL最少留返一張卡可以睇MV果陣入隊丁,另外每張卡特訓後都有一個故事, 睇完之後有石拎,如果夠卡位每張都留一張特訓完先食

Q:トレチケタイム係咩黎?
A:TRAINING TICKET TIME,簡單D講即係打肥,每日有3段時間會特別易出肥料卡(TRAINER),跟你個GROUP每人唔同

Q:點樣開新歌?
A:解STORY、去音樂機買、升RANK、升PRP、解PUZZLE、買碟

Q:PUZZLE係咩黎?
A:HOME左下第2頁個九宮格任務,暫時都係D基本操作就解到

Q:PRP又咩黎?
A:每首歌都會根據成績有個PRP分數,會根據上位10首歌既總分比獎勵

Q:打極都唔順手有咩SETTING可以較?
A:LIVE SETTING可以改TIMING,另外每首歌既都可以設定譜速,
選完隊友入關前右上會有個SETTING掣,可以試下加快減慢配合返自己既節奏
基本設定PRO5,MASTER6

Q:特訓材料點有?
A:打歌,鞋同衫全部歌都有,飾品就要打返對應屬性既歌,暫時D材料係任何難度都會出, 過唔到MASTER都無問題,另外ROOM有得升禮物箱會定期收到材料

Q:邊個最公廁?
A : 高登巴打澀谷凜

Q:點樣先抽到SSR?
A : 根本就抽唔能到
Q:我想推分,邊樣特技勁?
A:說明しよう!
首先我們要理解特技的說明!以下係lv 10作為前提

かなりの間:9秒
しばらくの間:7.5秒
少しの間:6秒
わずかの間:4.5秒
一瞬の間:3秒

那麼怎樣完整解讀說明文?先無視發動率,以杏為例:

13秒每、高確率でかなりの間、.......

圖解:
[—13秒—][—13秒—](間隔)
[—9秒]----[—9秒](特技發動)

Cooldown係4秒!
所以重點係cooldown越短越好!
新post溫馨提示

4月3日前記得入抽飛code喔

抱歉太多標題建議,最後都係自己來
新post溫馨提示

反正都係全滅
新post溫馨提示

反正都係全滅

反正都係dnlmeplus
Post已推完
FES前集氣區 dw

pixivid=1521167

- 妃宮千早 (高登會員編號:215052),23/3/2017 23:17
勿發奇想,如果中到SSA,我願意fes限全滅
立咁既flag好易雙殺
完全唔想中咩ssa
both fail
完全唔想中咩ssa

飯屋:你肯定無我份?
完全唔想中咩ssa

飯屋點睇都係鐵膽
鏡花水月
立咁既flag好易雙殺

我抽完這次飛之後,就要回老家跟智絵里結婚了⋯⋯⋯

Push

完全唔想中咩ssa

飯屋點睇都係鐵膽

唔想去,唔想中,更加唔會買三隻抽

Push

這是twitter某美優P以擦膠做的作品

其實king真係好正

咁快1負皮
負皮,上一頁
咁快1負皮

唔緊要啦,d人為負評而負評唔駛理
負皮,上一頁

原來係你

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞