[I/A]數碼暴龍召喚:linkz(20) 白帝?不了

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

Q:首抽刷邊隻好?邊隻最勁?
A:並無最勁,有太多分歧進化,揀隻最岩你自己開局
有人會刷盾/隊長技/繼承技 自己諗 唔好再問邊隻好唔好 亦都唔好再問進邊隻好

註:呢度充滿懞撚 講野毫不留情 如閣下為玻璃心請注意

高登好友表

登記https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBWZdIqys9KZnh2kNsgDZ3nXLLMB2sZCeGtMBwGhcZVB_9tA/viewform
好友表https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UCke6jBifYpJPo00jNe3fkTJhq9ilPiG_NDbBK0xy5s/edit#gid=1865971002

主要遊戲資訊網站:
https://digimonlinkz.gamewith.jp/
http://www65.atwiki.jp/digimon_linkz/

1001請copy範本開post
https://docs.google.com/document/d/1JymsAW61_JbP5Ziw1ZVzQx6OMKk4HZZSKkTB4Ur8H8U/edit?usp=sharing
技巧及問題Q&A

不同OS之間 (iOS/Android) 引繼AC 石會歸零
Bluestack同android唔會有事

Q:An機如何刷首抽?
A:\data\data\com.bandainamcoent.digimon_linkz\shared_prefs
成個folder del左佢要root。

Q:常見日文字眼?
A:xxxアップ:up xxxダウン:down スピード:speed クリティカル:critical (爆擊) スキルロック:skill lock ダメージ:damage スタン:stun レベル:level

Q:友情度有咩用?
A:每30友情度會加少少屬性值。完場時 Leader+3 ,隊員+1。主線任必加友情,非主線機率增加友情。

Q:食肉唔會升或低能力值?
A:流言,食肉係會升能力值唔會有問題的。

Q:有咩技巧可以打怪?
A:先打死2隻怪,最後1隻慢慢普攻打死,儲AP係下關出技。

Q:緊急維修會唔會比石?
A:會,但要自己禁,去右邊箭嘴menu→ お知らせ(喇叭)然後揾緊急維修果個NOTICE,禁個制就有石拎。

Q:仲有咩方法加友情
A:得閒係主畫面禁下隻digimon 會加友情度。

Q:戰鬥中隻怪死左會點?
A:完場冇經驗值。

Q:進化素材邊度打?
A:主線任只會出頭兩級進化素材 (進成熟期),而且數量小。每日任中/上級先跌第三/四級 (進完全體)。

Q:事前點拎?
A: 個個一開始就派左事前bonus, 去禮物箱就有。

Q:抽到隻digimon能力值有個盾係咩事?
A:有盾=能力值加成
銀盾約加5%,金盾加15-20% 。

Q:點解齊晒素材都進化唔到?
A:1.錢 2.有冇鎖左隻怪 (睇屬性個版 左上有個鎖) 要解左先進到

Q:招技能後面寫住I II 點分?
A:答: 技能 I II III IV V 極小 小 中 大 特大 愈高愈勁。

Q:幼年期1 2?
A: 幼年期 有分1同2級 1級放入去12粒鍾就進到化 2級要24粒鐘 就會進左成長期 記得入去進化
Q:技能之後有無得變?
A: 固定技會隨住進化變,繼承技可以靠道場轉,要用a食b (b需要滿等) 咁a招繼承會變左b果招 b食完會消失。隊長技無得改。

Q:運有咩用?
A:任務額外獎勵。強化食同種族有機會升。越高運,出獎勵的機會率越高,100運必出。運獎勵只計隊長。

Q:究極體碎片點有?
A:打降臨,每星期會係3個時段先有得打:
香港時間 1000-1300 1600-1900 2100-2400 (星期一冇A時段,B時段係1700-1900,星期日C時段係2100-2300)降臨關卡會跌普通進化素材同究極體碎片。

Q:強化 同 耐性變化係咩黎?
A:強化 A食B A加EXP B消失 強化暫時作用:食同種族有機會升運
耐性變化 去道場 食相同寵同進化素材 隨機加一個耐性(紅色) 被食寵會消失
*食越高級升運機會越高 食究極體必升

註1: 如果你洗左新既火抗性
你進化之後果隻寵原本無火抗呢 新既火抗就會留低
但你進化之後果隻寵原本已經有火抗呢 新既火抗就會自己洗左做其他抗性
註2: 可以進行多次耐性變化, 但耐性變化只有一個

Q:隻GAME有無得聯機架?
A:想pvp就禁第二個島個競技場。想協力就開任之後揀右下角紅色粒制。

Q:如何賣寵
A:去屋仔一覽 お別れ

Q:最多得30體?有無得升上限架?
A:升級圓形屋頂既建築物 (施設右下レストラン 餐廳)
當完成時你一禁佢就會回哂所有體
主升呢間同肉田 PS:用哂體力先好禁完成升級

Q:無石咁點算
A:

Q:進邊隻好
A:屌你又問 使唔使幫你簡埋老婆幫你屌埋呀仆街

Q:食肉個到要自己禁制標百鳩幾下咁鳩煩
A:長禁即可加多d

懵撚特約: 提你睇首頁
唔好再話小圈子老屎忽唔提你地睇第一頁

首頁係唯一99.99%正確資訊嘅所在地
刷EXP:3-3或者等EXP關 刷錢:快就19-4 慢就3-3- 或者等錢關
屬性相剋圖

轉載自巴哈:http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=28833&snA=2433
巴哈姆特 DigimonLinz 全圖鑑資訊 (懶人專用包)
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=28833&snA=3089&tnum=48

有關覺醒:
(好似係)
主體(左邊) 肥料(右邊) 均為究極體
主體必須滿友情 肥料唔使 如果主體唔滿友情會覺醒唔到
必定繼承主體盾牌 機率繼承肥料盾牌
肥料要過金盾,主體同樣的位置必需要有一塊銀先可以過得到
必定繼承主體繼承技及隊長技

+1後要11碎先進到究極體 +2要14碎 +3同+4各要21碎

巴哈攻略更詳盡解釋 唔明就睇下 或者問人
【心得】研究/覺醒結果報告+日後個人養成路線
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=28833&snA=5687&tnum=6

仲有一條片
兩分鐘看懂遺傳與覺醒 Know All About Digiegg in 2MINS - Digimon LinkZ 數碼寶貝
https://www.youtube.com/watch?v=5mv_Wbr2foU
標題唔同左
範本你陰9我
標題唔同左
範本你陰9我

20 啦 20 啦
標題唔同左
範本你陰9我

關鍵時刻竟然miss
標題唔同左
範本你陰9我

關鍵時刻竟然miss

以前用繼V都見慣
全中無爆擊打平光成1500-1800一隻,原來都唔差

巴打請教下, 你覺得放多血/防 定上塊魔攻A打死就算
(用緊絆魔攻)

(用緊絆魔攻)

打死把就魔攻A

(用緊絆魔攻)

打死把就魔攻A

無爆擊LS 3究天多唔多crt?

(用緊絆魔攻)

打死把就魔攻A

你的樣子如何

(用緊絆魔攻)

打死把就魔攻A

你的樣子如何

只可以話3炮都未必有一爆

(用緊絆魔攻)

打死把就魔攻A

你的樣子如何

咁我覺得爆擊LS抵過魔攻LS 啵

(用緊絆魔攻)

打死把就魔攻A

英雄所見略同 而家直頭心口有個勇字
(剛剛成功補住 SSS, 唔打啦 )

(用緊絆魔攻)

打死把就魔攻A

你的樣子如何

你個LS好似係一擊大入魂 ? 唔係超入魂

巴打你粒解毒裝係魔攻V果隻真係岩曬

(用緊絆魔攻)

打死把就魔攻A

你的樣子如何

大入魂咋, 已經好好爆

巴打你粒解毒裝係魔攻V果隻真係岩曬

好多人都1516打我魔攻V先定金魔攻先

打死把就魔攻A

你的樣子如何

大入魂咋, 已經好好爆

我都有試過大入魂,反而輸出低左要磨多round
咁就比人成機回HP

你有無磨隊比我試射,再睇睇

你的樣子如何

大入魂咋, 已經好好爆

咁就比人成機回HP

無魚無頑得隻A

你的樣子如何

大入魂咋, 已經好好爆

咁就比人成機回HP

無魚無頑得隻A

你地做咩輪姦課長
全日冇打,淨係打左1場pvp
聽日應該會有心機開game打下

你的樣子如何

大入魂咋, 已經好好爆

咁就比人成機回HP

無魚無頑得隻A

你地做咩輪姦課長

打課長咪同滅級差唔多,打課長仲要免費冇成本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞