有無人好鐘意自己一個?

34 回覆
6 Like 0 Dislike
唔知點解 人愈大愈唔鐘意多人或者一大棚人去玩呀食呀

每次被迫要去 例如家庭聚會 我都會好撚靜 唔想出聲 同埋好想快啲走

覺得一個人做野可以唔洗驚影響人 又可以做自己鐘意做嘅野 食自己想食嘅野等等

但我成日都驚會比人遺忘 想搞下啲人際關係 我真係唔知自己點諗
唔係特別鐘意,只係慢慢習慣咗
唔係特別鐘意,只係慢慢習慣咗

Reu一個樣,自己另一個樣
我都鐘意自己靜靜地諗下野
我鐘意夜晚自己一個,可以諗下野,遊下車河,唔洗理人點諗,自己鐘意去邊就去邊

我都係 有時有朋友約出街都唔想出 寧願係屋企
成日見到啲fd好想出街 無街出嗌生嗌死 有啲諗唔透
不過我應該係用唔正常嘅思維去諗 所以諗唔透

大多數時間都享受一個人無拘無束,唔洗理其他人既感覺
我鐘意夜晚自己一個,可以諗下野,遊下車河,唔洗理人點諗,自己鐘意去邊就去邊

有時真係好憎啲嘈到仆街嘅地方
極鍾意
基本上對其他人同埋佢地既話題冇興趣

大多數時間都享受一個人無拘無束,唔洗理其他人既感覺

可能因為我地習慣左了

人要社交嘅
不過一無人陪就嘈之巴閉真係好off
極鍾意
基本上對其他人同埋佢地既話題冇興趣

依樣真 啲fd講啲話題我完全唔想傾

人要社交嘅
不過一無人陪就嘈之巴閉真係好off

所以都唔係好明佢地 又唔係多錢 又成日出街
咪即係毒撚囉
利申 : 鍾意自己一個人食飯行山睇戲 但講比朋友知佢地係會恥笑
咪即係毒撚囉
利申 : 鍾意自己一個人食飯行山睇戲 但講比朋友知佢地係會恥笑

唔係喎 我會同朋友出街 有正常社交 只係唔多鐘意多人咋喎
咪即係毒撚囉

不過我喺一班人一齊嗰陣會主動帶起話題搞氣氛 所以人際關係都唔差
咪即係毒撚囉

唔係喎 我會同朋友出街 有正常社交 只係唔多鐘意多人咋喎

同你一模一樣呀
但又成日比人話偽毒
有時去啲多人嘅活動我都只想靜
想快啲番屋企
但又怕啲frd odd 所以都會發下膠配合下
咪即係毒撚囉

不過我喺一班人一齊嗰陣會主動帶起話題搞氣氛 所以人際關係都唔差

如果真係全部人都同意或者聽你講野 你人際關係都唔錯
最憎一大班人一齊個時 講嘅每一句野都要諗過度過
反而同幾個老死一齊時可以暢所欲言
人際關係好好 不過都好鐘意自己一個人既時候
唔知自己正唔正常
唔知自己正唔正常

唔多正常
唔知自己正唔正常

我都好鐘意自己一個人
自己一個食飽飯 番入房 聽下歌 諗下野
好鐘意呢一種生活模式
唔知自己正唔正常

我都好鐘意自己一個人
好鐘意呢一種生活模式

自己一個出街 啲朋友都唔想約
唔知點解對住朋友唔會做到真正既自己
唔知自己正唔正常

我都好鐘意自己一個人
好鐘意呢一種生活模式

自己一個出街 啲朋友都唔想約
唔知點解對住朋友唔會做到真正既自己

人大左就知道中學朋友先係最好
但係宜家想搵個時間約大家岀黎食飯都難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞