[同熱氣球玩遊戲]福岡 長崎 大分 佐賀 有咩好玩(10)

569 回覆
5 Like 5 Dislike
3月頭去6日, 但之前手殘只係買左3日pass. 麻煩咁多位巴打幫手睇下行程可以點改好D。
DAY 1 香港>福岡 12點落機 諗緊去海之中道定Marinoa City outlet (住博多東橫inn)
DAY 2 (用3日pass) 博多>門司港>搭巴士去關門海峽海底行人隧道>步行去下關(唐戶市場+赤間神宮)>搭船返門司港>小倉(商店街+小倉城)>博多 (住博多東橫inn)
DAY 3 (用3日pass) (住博多東橫inn)
DAY 4 (用3日pass)
DAY 5
DAY 6 福岡>香港 1255機 酒店check-out 就去機場食野同買手信
手殘未打好就send左出去自膠

3月頭去6日, 但之前手殘只係買左3日pass. 麻煩咁多位巴打幫手睇下行程可以點改好D。
DAY 1 香港>福岡 12點落機
諗緊去海之中道定Marinoa City outlet (住博多東橫inn)
DAY 2 (用3日pass) 博多>門司港>搭巴士去關門海峽海底行人隧道>
步行去下關(唐戶市場+赤間神宮)>搭船返門司港>小倉(商店街+小倉城)>博多 (住博多東橫inn)
DAY 3 (用3日pass) 博多>佐世保>九十九島>搭遊覽船+水族館>佐世保> 長崎/博多(諗緊住長崎JR九州定博多東橫inn)
DAY 4 (用3日pass) 長崎/博多>軍艦島>原爆資料館+中華街>博多 (住博多東橫inn)
DAY 5 博多>唐津>巴士去呼子>呼子朝市+遊覽船>呼子>唐津城>博多 (住博多東橫inn)
DAY 6 福岡>香港 1255機 酒店check-out 就去機場食野同買手信
幾貴都得就壽司啦
不過嚟緊個二月又要易book可能得返鮨さかい,再貴嗰間又二月可能下年
1. 搵咗要去嘅景點同舖頭先
2. 開google map搵下附近有冇「バス停」,或者直頭喺google撞 附近地名 バス停
3. 跟住如果搵到巴士線號碼就可以google路線同班次
佐世保去長崎,博多時間接近
不過你day4去長崎,不如直住長崎
博多落長崎又2個鐘
趕早船出軍艦島,好趕
遊覽船,冬天可能極大風
帶衫,帶大褸有帽
睇完好似同一日坐巴士去唔到兩個地方
糸島燒蠔有幾間喎,大概想去邊個位?
睇下度唔度到一日去晒
諗坐去岐志漁港個邊,跟住再去夫婦石
有冇辦法幫我度度
最多味去當地電訊商買,無事嘅,雖然嘥咗啲
https://transfer.navitime.biz/showa-bus/pc/top/Top
昭和バス 起點岐志 終點二見ヶ浦
假設朝早十點左右去到岐志食燒蠔,食到中午先走結果係⋯⋯轉個幾鐘車
睇community bus時間表,搭落松原轉去初再轉車應該趕唔切
如果我坐9:42班車去食燒蠔,趕到返前原駅北口搭13:37班車應該得
我想去食燒蠔,我女友又想去夫婦岩打卡,真係煩
冬天仲要睇天氣,糸島嗰邊大風起上嚟吹到頭都甩
如果唔執著喺糸島食燒蠔⋯⋯博多附近好似都有幾檔
有冇好介紹
好少食蠔,淨係知bayside同渡邊通行落平尾(高砂?)附近有
想好食我估都係去糸島好啲
睇Youtuber去食睇到好吸引,又平又大隻
同埋因為多左日唔知去邊,所以諗住去下
去晒兩個地方都夠一日時間

又或者唔去糸島想用一日hea都可以好似之前貓島post咁
想問埋糸島周邊仲有啲咩玩?
聽日中午12點機玩七日六夜
同女朋友加父母自駕遊
想比大家比啲意見屌下我
Day1 落機靈車食飯行街 住福岡
Day2 福岡行街 住福岡
Day3 出發筋湯溫泉一泊二食加滑雪
Day4 出發由布院一泊二食
Day5 遊覽由布院,九州自然動物園,返福岡
Day6 福岡行街
Day7 去outlet 還車去機場
軍艦島諗住12月尾去,但冇得上岸打消左。

3月如果冇得上岸你都會去?
冇得上都會照去坐船 當然最好有得上啦
之前我去長崎都係因為冇得上岸而放棄咗

如果去軍艦島嘅,建議前一晚住長崎就唔洗咁趕
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
未去過糸島會唔會冇資格答
冬天去果園溫室摘士多啤梨可能舒服過去海邊吹風,雖然呢個冬季好暖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞