[同熱氣球玩遊戲]福岡 長崎 大分 佐賀 有咩好玩(10)

569 回覆
5 Like 5 Dislike
好想BOOK 菅乃屋 可以點做..
http://sunrise.maplogs.com/zh-TW/fukuoka_prefecture_japan.329.html

你預咗4點零已經開始轉暗
駕車,唔熟路要留意

好過東北,北海道
4點幾日落
想問下大家想BOOK季樂鐵板燒
除左搵酒店幫手book之外仲有冇其他方法?
因為酒店要我去到酒店check-in先肯幫我book
新幹線落熊本1小時
熊本搭巴士入熊本港30分鐘
熊本搭船入島原45分鐘
如果搭JR搭到諫早再就差唔多3個鐘入到島原
直入雲仙就JR2個鐘,搭車1個鐘,都係差唔多3個鐘

係島原玩完先再搭巴士入雲仙30分鐘

本身就打算去島原城到玩,所以好似無咩所謂
冇,一係轉酒店,一係自己打電話
啲咩另類方法就唔喺度介紹喇,玩爛咗以後大家一齊冇得book
平時揸開 都算ok 但要行山路有d驚
黎緊去門司港 想問除左 唐户市場 仲有邊到必去?
同埋 想問 由布院番博多 有北Jr pass點搭最快最抵
我而家係九州 6點先天黑喎
今個冬天同女友去福岡

2.5日福岡市內
- 有無燒肉/壽司介紹

0.5日柳川 (之後直去佐世保)

2日佐世保 (豪斯登堡1日/99島展望塔/生果站/市內)
- 佐世堡有無野食介紹?呢度食佐賀牛會唔會平過福岡)

1日系島/瑪麗諾outlet
- 邊度食蠔好介紹
黎緊12月中去北九州, 大概行程:
Day 1 (四)博多
Day 2(五)小倉 唐戶市場 門司港 宿博多
Day 3(六)熊本+鳥栖outlet 宿博多
Day 4(日)博多->別府 宿別府
Day 5(一)別府->由布院 宿由布院
Day 6(二)由布院->佐賀
Day 7(三)【九州一日遊】元乃隅稻成神社、角島大橋、別府弁天池一日遊(福岡出發)
Day 8(四)行博多 夜機返香港

- 買5日北九州Jr pass, day2開始用
請問各位呢個行程有冇得再添加啲地點?
或者會唔會好chur?
第一次去北九州, 想問各位意見
嚟緊月中會去北九州
買5日北九州pass第三日開始用

大約行程係咁:
第一日 下午到福岡 宿博多
第二日 福岡市內 宿博多
第三日 由布院之森去由布院 宿由布院
第四日 由布院之森返福岡 宿博多
第五日 相島 宿博多
第六日 小倉 門司港 宿博多
第七日 藍島 宿博多
第八日 中午機返香港

想問下有冇咩地方可以修改或建議?
北九州去到十一月尾十二月頭都係五點幾先差唔多黑齊
燒肉平價嘅就求其ok,貴價i.e.人頭萬円以上嘅唔建議喺九州食
壽司嗰啲不如你上pocket concierge睇下

佐世保名物係漢堡包同鐵板檸檬牛
thanks!
檸檬牛係咪豪斯登堡食?
岩岩到福岡 d女仔好似靚過大阪東京
keyword レモンステーキ
想問由布院之森 係咪第四卡 風景比較靚?
人在天神地下街有無好西推介
春水堂
第四卡係車箱靚
風景靚無記錯係去由布院方向坐右邊
你可以睇下台灣D網confirm下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞