[同熱氣球玩遊戲]福岡 長崎 大分 佐賀 有咩好玩(10)

569 回覆
5 Like 5 Dislike
唔會有見過日本叔叔自已一個人食
利申 試過
琴日去左食豬扒飯 飽到仆街
跟住去左食一人烤肉
我上次啪完碗黑亭之後10分鐘行過見到勝烈亭即刻又入去啪碗炸豬扒丼
諗住帶屋企人去自駕遊。可以大大力咁屌

大約既行程係咁:
第1日 中午落機 福岡市內行街 住福岡
第2日 中午拎車去熊本 熊本市內行街 住熊本
第3日 上午出車 中午到阿蘇火山 下午到別府 住別府
第4日 上午去油布院 下午別府市內行街 住別府
第5日 上午出車 中午唐戶市場 北九洲市市內行街 住北九洲
第6日 上午出車 中午去福岡還車 去柳川同行OUTLETS 住福岡
第7日 福岡市內行街 住福岡
第8日 福岡市內行街 2點起行番香港

1.市內行街主要係未咁詳細plan有咩做,但想睇下大約預留既時間夠唔夠。
2.別府果兩日既安排會唔會太多?除左睇幾個溫泉仲有冇野做?
3.會唔會抽一夜住油布院好啲呢?
4.有冇邊個城市值得住一夜或者留幾個鐘?
28號出發,會去博多同別府
自駕的話山區會唔會多雪同難揸?
別府有咩街行見好小人講別府行街
即係揸車直接入油布院住一晚就直接去北九洲市?
別府唔搭纜車上山同埋去地獄?
果到真係無乜好行
如果對以上無興趣嘅,不如先去九重夢大橋再去油布院
就咁睇你既行程,似乎用JR pass會好過揸車喎
或者淨係租阿蘇一日就夠
帶住屋企人的話就唔會想不停搭車等車追車㗎啦
尋日同女朋友食完,又冷又落雨1130排到一點,食完女朋友嬲左我

可能唔岩口味, 有陣豬既腥味
我係住完第二朝先行由布院d 街去再去自然動物園再走
另外由布院個人好鍾意,風景好溫泉靚食物豐富,推薦玩兩日一夜/三日兩夜
海之中道冇花喇...雖然仲可以踩單車看海睇動物
對果幾個溫泉都有啲興趣,不過應該只係行去睇下影下相
如果係咁會唔會咁樣

第3日 上午出車 中午到阿蘇火山+九重夢大橋 下午油布院 住油布院
第4日 上午別府市內行街 下午去九洲市 住九洲市

咁樣慳番一日?
睇左啲相對啲動物無咩興趣
thanks
巴打有無買b speak食?
另外由布院個人好鍾意,風景好溫泉靚食物豐富,推薦玩兩日一夜/三日兩夜
巴打有無買b speak食?

有, 好好食

千萬唔好勉強一早起身去本店排隊買 11點左右就賣哂small size, 買JR pass 坐由布院之森直接有得買, 一樣價錢
其實去旅行太趕係好浪費, 一日用係交通既時間唔應該多過觀光時間.

你第3日 d 行程太多了, 而且依家日本5點開始天黑, 由布院好多店5:30就close, 你會好難享受到係由布院既樂趣

我係由布院過左3 日兩夜
第一日12點幾到食完lunch 行一陣check in 旅館, 浸完溫泉食晚飯再浸
第二日11點幾出去行街食飯行街食飯去到6點幾返旅館再浸
第三日食完早餐再浸之後11點離開

大滿足
我住彩岳館, 有免費家庭風呂, 同女友浸左好多次
原來由布院之森有得賣不過我慣咗早起身,難我唔到
唔該巴打
琴日諗住去 點知記錯左開車時間 劃位果到又多人 改左去小倉
想問下如果博多去唐津搭直達車,咩pass都冇買。
其實係咪直接用西瓜卡入閘出閘都ok? 定都係要買定張空港線飛會好d? 去到唐津再補JR個段

利申: 爬左文 因為行程問題個pass唔可以個日開
地下鐵空港線 - 博多到姪浜 300yen
JR筑肥線 - 姪浜到唐津 860yen
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞