[Uaena] IU 討論區 (32) - 2019 IU Tour

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
高音天后誰較強? 「IU對上鄧紫棋」全網喊她:不用考慮

https://www.17cloud.cc/id/73860

乜要諗既咩... 完!
有飛既話呢度邊個唔想去
有飛既話呢度邊個唔想去

咪話咗韓場係可以排現場飛囉...
有冇飛去睇視乎你努唔努力去排隊架咋...
同埋有會員優先買飛真心唔難
同埋有會員優先買飛真心唔難

不過我估下年4期會員又唔知會再多幾多萬...
真係想去嘅下年做左會員先
今年同個朋友都係第一次搞呢啲 咩都唔識
但追下呢度巴打啲post 睇下首站ig啲教學 其實好簡單
最後都齊齊去到首爾場見娘娘
為娘娘學韓文
我真係去完韓場 宜家諗住學韓文
由四十音學起

難得一年一次拍雜誌...
點解要係 high cut...
可以慳返唔使買...
點解
點解

high cut 報紙質地黎架咋...
不理了
照買
#IU 獲選為《富比士》2019慈善英雄

1993年出生的韓國歌手IU是本次「慈善英雄」評選中最年輕的一位。報導說,IU自2018年以來已捐出總計9億韓圜(約2500萬台幣/80萬美金)。報導也言及了今年4月IU捐款1億萬韓圜幫助江原道森林火災後無家可歸的近4,200人,並談及IU主演與聾啞人士生活相關的韓劇《我的大叔》,還捐款給聾人協會及貧困兒童。

自2015年起就固定捐款韓國兒童福祉機構「綠傘兒童基金會」的IU,截至今年5月在該機構累計的捐款額已達到6億2000萬韓圜(約1724萬台幣/55萬美金)。IU去年9月18日迎來出道10周年之際,還與「UAENA(官方粉絲名)」共同捐款1億韓圜幫助祖孫家庭及低收入青少年,提供弱勢族群獎學金。

娘娘係咪全亞洲最癲嘅歌手
好耐冇上過黎
呢位巴打好耐無見
係未脫咗飯啦?
坑只會越踩越深
呢年結婚,又要抗爭搞到好忙
娘娘飯點脱到最多追少啲既啫
就算係脫 都可做佛系飯 聽下歌㗎
坑只會越踩越深
呢年結婚,又要抗爭搞到好忙

有時間既話去買返隻新碟支持下娘娘啦

恭喜晒巴打
結婚真係多嘢搞到覺都唔使訓...
多謝巴打,4月已經結左婚了
其實D碟我已經齊晒 , 遺憾係今年冇睇到佢演唱會
坐前面好嘈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞