章記香港仔魚蛋王食物中晒催淚彈,職員竟急急替黑警護航話:唔關警察事,係職員做嘅」,及灑上白米,懷疑想掩飾黑警的惡行。

702 回覆
2439 Like 108 Dislike

入夜後警方在旺角及尖沙嘴一帶施放多枚催淚彈,驅散市民,其間有防暴警在旺角中心對出的一段西洋菜南街推進,並在未有舉旗的情況下亂射催淚彈,其中一粒催淚彈更射入章記香港仔魚蛋王內,催淚彈卡在招牌後方,不斷冒出陣陣白煙。

據知,職員一度試圖用水淋熄催淚彈,但不成功,食客見狀爭相走避,現場一片混亂,最後數名急救員合力搬開招牌,才能用水將催淚彈淋熄。事後整間舖頭烏燈黑火,消息指有市民向職員了解時,對方竟指「唔關警察事,係職員做嘅」,又在催淚彈殼上灑上白米,懷疑想掩飾克警的惡行。

根據網民製作的「黃藍商戶清單地圖」網站顯示,章記香港仔魚蛋王為「親共商戶」,曾有網民表示:「一入到去就聽到佢哋喪鬧示威者,話佢哋咁做抵俾人打,都唔知立咩心腸去示威」,要求大家罷食。
on9 千祈咪撚食
佢哋咁嘅心態出咗事都會掩飾
總括而言真係信唔過
正宗俾人強姦仲要幫兇手帶套
門口啲牛腩唔洗要啦
求仁得仁
職員做都幾勁下 講大話都講好啲啦
D食物有山埃毒,無十幾個月都唔散,為家人身體健康著想記得廣傳
「唔關警察事,係職員做嘅」

忽撚咗個腦?
「唔關警察事,係職員食水煙大煙得滯」
今次的催淚彈好大機會係大陸做,唔知仲加左咩料比藍絲
肯定佢唔會dom d食材
垃圾藍店 快d執啦

有其他事好大機會都係掩飾就算

一開始係覺得佢地蠢得可憐 撐共終於自食其果
宜家覺得係折墮 終於切身做受害者仲要幫罪犯掩飾證據
咁鍾意講大話,睇怕D野食都會無換當換左咁用落去
大家記得多D同身邊人講,千析唔好去食呢間野!
D野食已經痴滿哂催淚彈
痴線會食死人
Push
俾人強姦完仲要幫強姦犯奶返乾淨條撚上面啲精
希望佢以後個個星期都中一次
斯德哥爾摩症候群
藍絲好識將食物再利用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞