[11.9集會第一擊] 我哋手上有個核彈級活動! 你有冇諗過香港會有一幅柏林圍牆要你嚟推倒?

156 回覆
126 Like 3 Dislike
#Kill#
個人覺得自己整幅牆再推lum佢好似真係冇咩意義
人地推柏林圍牆係有哂共識 成個政權推倒左先推
你係呢個打到水深火熱ge時侯搞d咁ge野可以代表到d咩 想推倒政權?其實個人覺得較果會不大
咁你不如去推金紫荊仲好
起碼金紫荊真係代表住中共入侵香港ge第一步 好似係
同埋同歷史借鏡唔係抄人做左d咩
而係佢點失敗 係佢地失敗當中學習
Tuii
角度問題, 你可能會咁諗 但我係咁諗
是東德生活在極權之中
牆亦是由活在極權的人民興建
你要記住極權出現唔係人民嘅錯
係由當權者嘅壓迫出現 人民也是迫不得已

我哋如果唔係因為反送中運動
會唔會搞呢啲咁樣嘅嘢?
我哋係畀政權威迫

推冧佢同融合嘅意思唔同
中港融合 係極權滲入自由世界之中
記住一樣嘢
冧咗柏林圍牆之後 一件事係
東德 係畀西德食咗 係自由的一方勝利
甚至係輸出革命嘅先聲
香港吞埋中國 而唔係中國吞咗香港
推冧圍牆寓意住 自由一方總會吞噬極權!
又係角度問題

吹呀
呢啲叫復僻
8月23號香港之路又係抄你又唔講?
實踐係檢驗事實嘅唯一真理
鄧小平 講ga
如果因為抄就唔做就 就冇意思啦
咁集會都係抄嘅 又唔見你話唔做?
我咁睇
贊成搞活動要創新去吸引國際
搵野推倒 去呼應柏林圍牆 都好合理

但係當第三個巴打(me)指出
你自己起牆再自己推倒 感覺十分on9
你會唔會考慮下推倒其他野會好D呢
(當然可能你打算到時有人就推乜都得)

考慮埋 唔會有不反+要時間起牆+有時間搞arts
我對 起牆自推 行動唔樂觀
趁仲有時間不如諗清楚先吹雞做?
推推推
ok 睇下有乜嘢可以改善
你又唔係太心急嘅
art 已經有底
當然 more is better
集會係重點
牆係錦上添花
有意思,推
水馬陣咪香港版嘅柏林圍牆囉政總出面有好多喎
push
柏林圍牆幅牆本身係鐵幕嘅象徵
所以先令到推倒圍牆呢個行為有意義

自己起幅牆自己推倒佢係做乜春
政總
推! 就算失望 不能絕望!咩都要試下
1989年真係發生過好多事情,我係林生林太嘅話會好驚聖誕節
牆上面會貼中共七十年嚟嘅偉大暴政歷史
咁樣先會顯示到埲牆係極權嘅象徵
跟住先再到推冧我啦冇問題掛
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞