專家:80% 的 IT 工作可以被自動化取代,情況令人「興奮」

23 回覆
0 Like 1 Dislike
淘汰IT狗
AI個價邊有IT咁賤, 又無得用黎出氣
唔抵
等睇香港IT狗狗都冇得做
it 狗的賤唔係因為做i t related係唔關事一樣係佢地做
IT狗出錯可以屌到IT狗上天花板
AI出錯唔通入server房屌爆部server咩
乜清潔工可以被淘汰咩?

以前請五個人
依家請一個 + 4部自動清潔機
非it 狗既工99%可以被ai 取代

ai 連圍棋都玩得掂

人類覺得有咩decision making 會勁過電腦?
所有司機都俾tesla 自動車ko
撞車一定少左

ai 連圍棋都玩得掂

如果AI可以取代大狀同法官,人類就已經玩撚完
到時人類大部分唔洗返工
基本上所有工作都可以俾AI取代 甚至係普遍人認為唔得既創意工作
到時人類大部分唔洗返工

ai 連圍棋都玩得掂

使撚ai 港共之下大狀同法官只需replay政府言論
80% 的IT 有關電的工作
AI識換光管同水機換水咩?
AI識換光管同水機換水咩?

其實唔難
召喚腦魔

ai 連圍棋都玩得掂

使撚ai 港共之下大狀同法官只需replay政府言論

it狗親手創造搶走自己飯碗嘅ai
真係好偉大
真係好偉大

真係好偉大

ai關it狗咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞