【樓市乍旺】沙田第一城兩房戶售636萬稱王

123 回覆
33 Like 0 Dislike
呢個呎數同地段, 我會買元朗雞地
交通一樣掂, 生活配套仲好,平至少一球
唔覺喎, 就算係而家都賣哂比人喇
呢邊麥業成做左就黎30年議員, 係元朗清泉
咪玩啦
沙田同元朗明顯係2個唔同既級數
未講721 鄉黑問題
唔明沙一有咩級數可言新界都有分級數架咩
雞地至少有yoho mall,又係市中心,地段起碼屬於first tier
仲721鄉黑out唔out?知唔知721嗰日有一半係油尖旺老黑元朗市同鄉郊係兩個地方黎架,睇區選元朗市仲係全壘打
我知呢度有好多AA
我唔會阻你搵食,不過都要講返多啲真野比新手聽
第一城正正就係食正以前600萬條線嘅overpriced屋苑
而家600+首期四成變一成,仲9衝第一城,good luck
得 327呎 講間隔
其實幾好笑
私家地方但自出自入
用呎價計, 河畔嗰邊仲高, 用呎價黎比有乜意思
4年前嘉湖又咁講,上年保升又咁講,又話接火棒又盛…但最後笨7嘅都係淡友…
真心新按揭政策前賣5百幾啲屋苑唔睇好
完全係比舊按揭政策谷上去
識買梗買6百頭嗰啲, 會有明顯質素分別
之後亦會跑贏
好快落4字
其實睇你買個市升定跌,你賭佢升市就一定會上車先,即使係4-5年前入市,持貨到今日出貨,個升幅絕對唔會係使錢租樓之餘,而可以儲錢儲到返黎。
靠依d上車盤做跳板樓換樓,應該好過儲大舊錢再揾個完全滿足需求既盤。
唔熟就咪亂吹喇
廈村出勁多鄉黑你唔講?
721恐襲其中一個位喺正雞地樓下你唔講?
過條大馬路 色情十街 141放題你唔講?
喺第一城揾隻企街嚟再講喇
First tier地段? 你定呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞