【樓市乍旺】沙田第一城兩房戶售636萬稱王

123 回覆
33 Like 0 Dislike
施政報告放寬按揭保險上限,二手樓價即時再升過,沙田第一城兩房單位樓價破頂。世紀21奇豐周淑萍表示,屋苑16座高層G室,實用面積327方呎,剛以636萬元售出,呎價19,450元。原業主於2011年以228萬元購入。

據了解,上址原先以650萬元放盤,因近日買樓首期降低,議價後即被承接。該單位破盡屋苑歷來兩房單位的成交價紀錄,之前的紀錄為630萬元。

多謝柒婆
迴光返照
好多破頂,777呢招大力托市,今次見唔到頂未儲夠首期果班
十大屋苑黎講,銀碼算係最入門而位置又算方便,同埋間隔真係好實用,唔信你入黎睇一睇

利申:買左
太古好啲
1. 交通方便,由以前未有黨鐵開始發展左陸路交通
所以基本上罷搭黨鐵無難度,港九都有車去到
2. 間隔實用,唔同依家啲發水樓同龍床盤
3. 成個area都係私家地方,連馬路都係私家路,相對比較安全
利申:住左廿幾年
你望下太古城個入場費係幾多先
以前8成按條界仲係600萬個陣十大屋苑得第一城同嘉湖山莊揀
銀城街好似係公家路
6百幾萬買火炭銀禧仲好
大啲間隔又唔差,行5分鐘就到火車站
無得罷搭黨鐵
附近完全冇野行同食
我唔記得啲街名
如果你係講緊十字路口個頭既話佢係公家路,因為佢要比巴士小巴入黎(利申原因鳩估
第一城真係大到我到依家唔知哂全部座數位置
但佢好多路都係私家野呢下正
同埋相傳中_辦係第一城買左好多單位,你話班狗敢唔敢搞佢地附近啲單位
中聯辦係買左好多,因為新界分部係附近
395都6球幾
細個最鍾意搭城巴
88r,61r同62r
88r真係世界級方便
61r出觀塘又係好快
少站吖嘛梗係快

當年仲有架荃灣車

好似60r?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞