【on9+武術+甜】大學武鬥傳(完)

815 回覆
14 Like 4 Dislike
26.

「唔.....」

阿翼張開雙眼,眼前既係

白色既天花板

「呢...呢度係....丫好痛...」

「阿翼!!!!!你醒啦!!!!!!!太好啦!!」

坐響隔黎既小聖眼見阿翼醒來,喜出望外

房間內仲有楊能同nami

「翼仔...你見點呀?」小聖身後既楊能問

「少少痛咁啦...呢度係...醫院?」

「嗯...你昏迷左成晚啦....」

阿翼摸住胸口

「係喎......我唔係同王天祐打緊既咩....」

「......」

三人一語不發,好似有難言之隱咁

「做..做咩呀你地...」

阿翼慢慢回想起,自己暈倒前既事
============================

「嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭嘭」

爆裂神掌跟邪王煉獄拳硬砍

整個擂台都被兩人既火焰包圍住,就好似一個大火球一樣

「啊呀呀呀呀呀呀」

雙方用盡剩餘既氣,誓要打敗對方

但身負重傷,再加上氣力不足

阿翼既火焰開始減弱

「咁..咁唔係辦法....」阿翼心裡計算

「唯有搏一搏啦!」

阿翼故意減弱火力,讓王天祐既邪王煉獄拳突破火焰,轟向阿翼

「受死啦!!!!!」

「阿修羅閃空!!!!!」

阿翼以碎步踏前,以招牌腳步轉向,避過一擊!

「咩...咩話?!!!」

「咁樣....就得啦」

阿翼右掌召喚住火焰

「爆裂!!!!神掌!!!!!!!!!」

「呼...!」

阿翼掌中既火焰,忽然完全散去

「點...點解....」

「睇黎,你既氣已經用盡啦......邪王煉獄拳!!!!!!」

「砰!!!!!!」
=======================================

「我...記得啦...我..輸左...」

阿翼想到此處,不禁有點難過

「只..只係差果一下...就贏到啦」

「翼仔...其實差少少姐.....」

楊能拍拍阿翼:「你已經做得好好架啦....」

「但係....」

小聖道:「唔好諗咁多啦,醫生話你有d骨裂既情況,所以要繼續留院...你休息下啦」

「嗯...不過石仔呢?」

楊能道:「佢尋晚話要接返阿玲,所以走左先啦....不過佢話:『翼仔你真係我既好徒弟,冇掉我架』喎」

「嗯..哈哈..」

阿翼留意住楊能同nami牽住既手:「咦,nami你...」

「嗯....我同楊能佢...嘻嘻」

nami舉起緊扣既十指,害羞道:「楊能佢咁唔怕醜,當住咁多人做果d野...的確係感動左我既」

「吓...楊能你..做過d咩呀?」

楊能一臉尷尬:「唉呀,唔好講啦哈哈!最重要係依家終於同到女神nami一齊!」

「嘻..口花花」

「咁軍浪呢?」

「佢呀...佢響隔黎病房」楊能道:「佢雖然同我一樣都贏左,但係代價就好大啦」

「我..我要睇佢...」阿翼慢慢行落床

「小心呀阿翼!」小聖響旁邊扶住佢
「咔!」

「軍...軍浪...」

臥於病床上既軍浪,雙手均打住石膏

「係阿翼你呀...你冇事丫嘛...」

「呢句應該係我問你呀...點解你雙手會咁架...」阿翼問

「因為...軍浪佢出得太多次皇極驚世拳第三式,雙臂抵受唔住...」薰姐姐解釋:「依家雙手都骨折,應該都要幾個月先好得返...」

「軍浪,點解你要..」

「嘿,我覺得好值喎...起碼我打贏左徐家既人,證明我地杜家既皇極驚世拳比佢地更強」軍浪竟笑住道

「唔准你咁講野呀軍浪bb!你點可以唔錫住自己身體架!!」

小珠把一匙白粥吹凍:「食粥丫軍浪bb!!」

「你好煩...」軍浪勉為其難吞下粥水

「翼仔!!!!!!」

阿玲從門口助跑,飛撲向阿翼處

「阿...阿玲?!」

「翼仔你d傷冇事丫嘛...丫心痛死我啦!」阿玲溫柔地摸住阿翼既傷患

「喂,咪搞住翼仔啦...!」石仔拉走阿玲

「翼仔....你真係,幾犀利喎...」

「石仔...」阿翼向石仔鞠躬:「多..多謝你呀!」

「屌你啦我未死架!」

石仔馬上拉起阿翼,笑道
楊能道

「不過,翼仔你響呢個比賽真係證明左,自己係一個男子漢...」

「嗯....」

「呼!咁我既任務都完啦,又係時候去返個旅行先!」石仔伸一個懶腰

「旅...旅行?!」

「嗯,我同性奴去加勒比海玩呀!坐新果部雙龍星號!!一陣下晝出發架啦!」

「吓!!」

好似完全唔知情既阿玲大叫:「邊個話同你去旅行呀!!!!我要日日都對住翼仔呀!!!!!!」

「屌你,你唔嫌自己姣,翼仔都嫌你煩啦!」

石仔嘻嘻笑道:「嗱,我幫你硬哽左隻性奴,算唔話得啦翼仔!」

「翼仔丫!!!!我唔捨得你呀~~~~!!!!」

阿玲一路捉住阿翼撒嬌:「一係我同你去丫,唔好預石狗姐~~~~~!!!!!」

「屌你!咪阻住翼仔啦!」石仔拉走阿玲:「我地起碼一頭半個月先返架!翼仔你保重呀!!!!」

「翼仔丫~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!!」
「.............」

呢對歡樂冤家走左之後,眾人都比唔到反應

小聖心中暗喜

「好野...呢個女人走左,咁我就可以乘機同阿翼佢....」

「咦,原來你地都響哂度....」

響門口出現既,係王天祐,同埋美瑠

「係你地....你地黎做咩呀?」楊能問

「我地尋日都黎搵過杜軍浪架啦,目的就係為左確認佢既傷勢」

「因為下一輪既大專武術大賽,將會響黎緊既11月舉行....我地城大既出線者為杜軍浪、楊能、仲有小弟王天祐三個」

「但係...杜軍浪你既傷都唔輕,睇黎都要抖返一兩個月」

「你既意思,即係...唔比軍浪bb繼續打?!」小珠問

「唔緊要....」軍浪道:「我既目的都已經達到,呢d比賽我唔打都冇所謂」

「嗯....」

王天祐接住道:「而鄧明威同徐霸天都受左好重既傷,睇黎都係唔能夠繼續參賽」

「所以....」

「所以你就要阿翼代表城大出賽?!」楊能問

「冇錯...即係話,容飛翼、楊能、同小弟將會代表城大,出戰大專武術大賽亞洲賽」

「吓....我明明輸左架喎.....」阿翼摸摸頭:「仲有...乜我..夠資格咩..」
「從尋日我同你打既果一場,我覺得...你係一個同我同級既武者」

王天祐道:「你絕對有資格同我地..一齊出賽」

美瑠攬住阿翼:「即係話...阿翼」

「咁..咁你呢個女人,係黎做咩呀?」小聖氣沖沖問

「我?我咪係城大代表隊既manager囉!」美瑠攬住阿翼:「即係話...黎緊成日都有機會見到阿翼你啦~!」

「你...呀!!!!!點解我成日都要比你地呢d女人阻住哂呀!!」

探病時間快將完結

「咁我地走先啦翼仔!!」

「哦...咁多位再見..」

「阿翼....」小聖好似欲言又止咁

「我...我聽日...再黎探你丫!」

「...嗯...好呀小聖」

「嗯!咁聽日見啦阿翼!!」

小聖懷住輕鬆既步伐離開病房

「奇怪...做乜小聖會咁開心咁既...」

晚上

阿翼食左少許消炎藥,開始感到有睡意

「啊...好眼訓....要早d訓先得」
半山區其大宅內

「阿翼真係好靚仔呀~~~好期待黎緊同佢一齊去比賽丫~~~~」

美瑠拎住阿翼既照片,響梳化上滾動

「哼...睇黎你真係好鐘意佢喎...」

王天祐飲一口茶,道:「咁樣....老豆當初搞呢個比賽既目的,都已經達到啦....」

「嗯...依家阿翼都出到線,咁我同阿翼就可以繼續增進感情啦~~~」

美瑠吻上照片:「阿翼....我...一定要將你...攞到手...嘻嘻」

《大學武鬥傳》第一季完
新post有外傳
新post有外傳

可能有
但呢排太忙,未有時間出淫櫻外傳第2集
留名
留名

菜仔
軍浪啲到係咪少左啲字
另外阿七
報到
副人物關係圖 完美 如果改曈曈同石仔係炮友仲好
報到
今晚睇德國吉祥物最後一場
軍浪啲到係咪少左啲字
另外阿七

下次先改
報到

+號巴

你意思係瞳瞳係雞
報到
今晚睇德國吉祥物最後一場

左腳重炮

你意思係瞳瞳係雞

幾時變咗扑過

你意思係瞳瞳係雞

幾時變咗扑過

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞