親人今日自殺過身 完全訓唔著

65 回覆
16 Like 2 Dislike
再打黎 直接話佢本人已經離開咗
睇佢地點答
兼講埋你地亦冇能力還
快休息啦 先有體力完成之後既事
你仲有其他親人嘛
我明嘅我自己嗰陣都係咁,明知自己好傷心但係都喊唔出,直至有日睇番以前啲相就嚟料.....以前讀過,好似起第一個階段,個人嘅心情會好似麻木左咁,不過之後會慢慢過渡慢慢recover番嘅放心
係咁話佢死左 死亡證書就有 要就要
我去緊醫院果陣都係咁諗 但係醫院望到條屍就頂唔住
今日認完屍 由填表開始不停喊
唔知點安慰你
但巴打要加油撐住
你當係上天俾你嘅考驗
靈魂不滅
自殺既人肉身雖壞,但情緒依然揮之不去,直到佢終於知道自殺唔係唯一辦法先可以真正解脫。
真正既解脫投胎快則幾日,慢則一年,靈媒幫唔到手,要靠佢自己諗通。
會幫埋你家人讀經,雖然唔知個陣佢諗通未。
佢好快會意識到原來有解決辦法同埋後悔掉低你地。
原諒同祝福佢,希望佢來世唔好又用自殺方法hurt屋企人,(多數重複有呢鋪癮
樓主會無事,快d搬走。你屋企人好快都會無事。
we love u
點解唔破產,二線都唔會追,借得二線每條數都唔會大 頂盡兩三萬,老破佢地唔會追
你好,這是《自殺.自療.互助舍》。看來你已累積了不少負面情緒,是嗎?人就好像氣球一樣,若積存的鬱結和壓力太多,便會有爆發的一天。何不暫時停一停,到我們的網站www.help4suicide.com.hk。 那裡有一些勵志故事和有趣短片,你可以隨心看看。你也可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),讓我們的義工為你加油打氣!

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!
佢唸埋左 覺得對唔住屋企 一次又一次
聽日有師傅招魂 希望佢可以投胎 今日認屍見佢好似訓左 好安祥 我都知佢頂左咁耐好辛苦
巴打,有乜嘢法律或唔知點做的問,po上來,總有巴絲俾到意見你。

至於情緒,一句講哂! 唔好顧慮咁多。有乜上來盡情講,撐住!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞