用緊2080ti 但cpu仲係r5 1600

33 回覆
0 Like 0 Dislike
換咩cpu 板好
有u12a塔散
雖然ryzen 好強勢,但我覺得intel同底板穩定啲
直接上3600/3700x 有閒錢先換過塊板玩
你用得2080TI

都唔會玩1080P啦下話

照計換左都唔差好遠
用開1080p定4k先? budget 多唔多? 想用幾耐?有無信仰?
i7 9700kf
2k 144我見youtube換左cpu升左60fps
預算8k左右
玩2k 144, 用幾年起碼,無信仰 rgb都可有可無
覺得
9900ks
2k 一定係intel, fps比ryzen高幾個%(9900k vs 3900x)
9700k
3700X 用幾年的話…

而家想夠 3600其實都夠
下年intel係咪出新cpu
下年年初(Q1)會出mainstream 10core, 等得可以等
但係10900x 散熱一定會好啲, memory同埋pcie channel 都double, 但係冇人知最高OC 邊粒會高啲
係事實,你幾何見intel 要up bios, 不過AMD就成日都要
差咁多

你睇YOUTUBE係咪睇佢試1080P咋
ching你訓左幾耐?
幽靈果期訓左?
想問下 用緊2080ti 想換埋kraken g12

要拆出嚟難唔難 ?我就咁睇官網明書睇就好似好簡單

大唔大風險㗎? 因為拆咗就冇咗嗰保養......
g12冇ram/vrm heatsink 會自行解決
想問下 用緊2080ti 想換埋kraken g12

要拆出嚟難唔難 ?我就咁睇官網明書睇就好似好簡單

大唔大風險㗎? 因為拆咗就冇咗嗰保養......
g12冇ram/vrm heatsink 自行解決
買得2080ti打機 ,睇你都唔係窮

咁就唔洗計咁多, 直接攻頂買9900K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞