求行程批評[北歐]簡約版

37 回覆
1 Like 0 Dislike
下年六月想出一出去放鬆下 揀咗去北歐 不過小弟第一次去 唔知點plan 所以請教各位 求賜教

Day1: Helsinki(AY100 0600到)
Day2:Tallinn
Day3:Tallinn
Day4:Stockholm (夜晚機到)
Day5:Stockholm
Day6 :Stockholm
Day7:Stockholm
Day8:Stockholm
Day9 :Stockholm->Helsinki(早機走)
Day10:Helsinki
Day11:Helsinki
Day12:Helsinki
Day13:Helsinki 2355走

我想問吓斯德哥爾摩會唔會太多日?因為4日全日好似好多
Tallinn 又係 啲人半日行完 2晚會唔會太悶?
仲有我想去下斯德哥爾摩同赫爾辛基附近嘅鄉郊城市 有冇推薦 因為上網好似搵唔到啲咩

小弟不才 求意見
太多 去多一個國家都得
斯德哥爾摩 2日咩都夠啦

去埋哥本哈根 幾好玩,斯德哥爾摩冇禮貌d人

赫爾辛基唔知,仲有15分鐘上機飛去
去埋Norway la
Stockholm太多日一係你就玩落去馬模丹麥
借位
[晨早流流]三分鐘Twitter 戰線傳送門 10月23號
https://lih.kg/1669882
覺得Stockholm太多日我自己覺得三日兩夜都夠
去得Estonia不如順住南下去埋Latvia同Lithuania,Helsinki 同Stockholm各扣兩日去呢兩國首都,使費都平好多。
Stockholm太多日
試吓由stockholm玩埋落去Denmark?
之後Copenhagen 走
樓主你去啲city全部3日2夜都好夠 可以cut下佢去多個地方 近近地去完Tallinn可以去埋俄羅斯 st peterberg 或者北上追極光
呢個唔錯 但stockholm 三日全日夠唔夠? 諗住去Riga
到左未
Helsinki去太多日,d景點全部好集中,頂盡2日or日半已經夠.tallinn有郵輪去stockholm,你可以睇下
到左,機場出幾方便, 一早起身等去塔林

樓主唔考慮追極光?
munich啲人先冇禮貌
Send多啲相過嚟 我都去Tallinn 你搭Talinnsk 定 Eckero line?
我而家cut左一日諗住由Tallinn去Riga Riga再飛去Stockholm Stockholm三日全日會唔會太多仲係?
eckero line
klook買

斯德哥爾摩真心幾悶下
你玩左幾多日? 玩左乜
你覺得三日全日點樣 好唔好
我未有過stockholm所以唔知,但我去過Helsinki 同Oslo,佢地頂盡日半就ok
我都去過Tallinn,如果淨係行old town,1日full day都好夠
玩左一日,除左 戰艦博物館特別d,其他都好一般

兩日真係咩都夠
stockholm 邊玩到咁多日
第一次去唔識plan 我諗住cut左2日去拉脫維亞 而家得3日全日
由helsinki開始都可以選擇去st. Petersburg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞