轉Note10+ 定 ROG phone 2 好

97 回覆
3 Like 13 Dislike
事關對於Apple近年都係無咩創意
想轉An機搞搞新意思

好多人都話打機就ROG 日常生活+商務就N10+
我兩種需求都有 點選擇好

ROG =
120hz mon
舊電大啲, 個外表又型, 本身電腦都係ROG信仰
用手制好岩出手汗既人 唔怕誤觸
音響比較出色

N10+ :
2K mon
外表穩重啲 番工果陣拎出黎比較合適
可以用typeC駁電腦 用Window去control電話 (有時扮工可以偷偷地開遊戲玩)

本身自己係傾向N10+ 始終可以兼容打機 又可以番工
但係平時電腦都係用144, 用番60hz既mon真係慢到癲
唔知各位會唔會有其他選擇 (唔諗大陸機)
碌10啦,超聲波指紋好方便,係人都開到
why not both
部手機留低左係屋企 又要用payme 可以搵老豆解鎖
邊有男人係專一 只係無能力左擁右抱

決定唔到呀 心大心細
超聲波令所有銀行app用唔到指紋
如果樓主想買note 10+ 可以去SMT online store買 清緊貨 平$1300
CSL 咁癲? 所以依家係唔支援銀行app?
hsbc hsb scb 都唔支援
Marked
好人一生平安
所以要另外set password? sosad
係之前果個新聞之後搞到咁
定係一路都未支援?
Apple重要奶共
利申 買左iPhone 11想轉會了
新聞之後
要入 code 'CARETC77ML'
之前是支援的。但比人發現到用silicon protector 就可unlock 人哋部機,現在很多銀行Apps 已不再支援 fingerprint unlock. 有人話可能係硬件問題, 係就冇得搞啦.
我就會等三星公佈問題可否軟件收復。
Thanks Bro
咁都幾大劑
銀行app無得用指紋對於我呢種記唔到pw既腦黎講係災難
Lm
係好重要
我都會擔心一旦被狗咬, 部機就可以畀人開到
ios is better
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞