[巿民已原諒黑警?]死去既朋友一定唔會原諒你班吹奏黑警既仆街

36 回覆
57 Like 0 Dislike
點睇呢段popo禮貌驅散 在場市民歡呼表揚
https://lih.kg/1668611

成班懵撚
記唔記得天水圍中指sir同扮禮貌沙展呀!

仲話乜撚野清算黑警,
姦殺咪姦殺囉
雞姦咪雞姦囉
打盲人咪打盲人囉
真槍屠殺咪屠殺囉
721咪721囉
濫捕咪濫捕囉
私刑咪私刑囉
插贓嫁禍咪插贓嫁禍囉
警黑合作咪警黑合作囉

依家條黑警扮禮貌小小就吹奏,又話我愛你又盛。

當班差佬過兩個月出返黎扮好人有禮貌,做下show扶下阿婆。
你班香港懵撚巿民隨時走出黎幫佢含埋撚。

記唔記得盲眼女獸醫護士,
當時大家一齊發誓一生人都唔會原諒香港警察,
依家睇返你呢班懵撚,覺得好撚嘔心呀屌你老母。

見到班吹奏黑警既懵撚就嬲
死去既朋友一撚定唔會原諒你班懵撚善忘豬
721 831 101
Pish
Pish
Push
Pish
真·駁唔撚到
Pish
天水圍你地拍乜撚野手?
https://lih.kg/1388976

估唔到咁都要拎返出黎
到今時今日都仲有人信popo
見到有人話好, 真係呆撚左,
已經唔記得哂啲黑警點對手足
成班懵撚不但只冇進步
仲越黎越柒

見到都反胃

當晒義士係condom
下年繼續幫黑警含撚
【分析】天水圍放煙花係一場傑出PR
由千夫所指到主持大局
抗議者包圍警署,原本警察只能被動地被圍屌。但當外面馬路突然放煙花,然後即刻有個外表上鏡、似足TVB警察劇主角既藍衫出黎講野,呼籲救人要緊。
放煙花之後,抗議者由抗議警察執法不公,變成市民尋求警察保護。放煙花之後,現場由抗議警權,係「救人要緊」既大旗下,急速逆轉成由警察「主持大局」,甚至因此得到掌聲。「執法不公」、拘捕學生時「濫用暴力」、「警黑合作」完全被放埋一邊。

時間天衣無縫
放煙花時間,剛好安排在3位學生被釋放之後數分鐘;「驅散人群」的觀感大減,始終釋放學生就,追究執法不公的關注度就會降低。然後一放煙花,「救人要緊」就自然完全蓋過追究執法不公。

一洗落閘「唔做野」形象
天水圍警署比人屌得最勁,就係7.21落閘唔做野。但今次一反常態地,幾個警察即刻衝出黎「執法」。趁抗議者同記者齊哂人,係鏡頭面前高調「做野」,一洗「唔做野」既形象。

帶領輿論,追究警黑合作
假車牌、玩煙花、南亞人;事件明顯係有組織既行動。究竟乜野人策劃?放煙花對乜野人最有利?只要扣連係警黑合作既脈絡下思考,答案根本好明顯。但我地需要既,係將依件事分析比大眾知道,唔可以比「民意翻盤」依件事發生。
將個地點轉返做旺角就成篇文可以重用
唉 冇力屌已經 自己諗
成班懵撚無論幾多次都會中計
Pish
Pish
駁唔到 有良知就唔會仲做緊狗
Pish
都係個句 就算拉哂班黑警

坐撚哂監都唔會原諒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞