發覺大學4年都唔拍拖嘅人畢業之後都係人中之龍

45 回覆
57 Like 71 Dislike
🔥,💦,🐛,💩
樓豬認真求學 但上連登開po
現實係岩岩相反?
吹?
pish
super push
其實你係咪就係前者,讚自己。
做咩迫我正評
大學是神聖,認真交流的地方。
不是講政治,追女仔,講粗口……的地方。
能獲得大學學位,就應該好好珍惜,因為你代表著社會的未來,是少數知識分子之一,22%人左右。而不是成為偏激份子,不然將來的社會使GG 了。
我的未來,大學之路~要理性繼續走。
有咩問題?
我講你聽,溝女只有兩隻字,就係靚仔

你覺得無問題?咁就緊係無問題啦,你爹哋媽咪有問題之麻,生到你咁既樣,

但可惜我唔係,其實我同你一樣,都係一條溝唔到女既可憐蟲,

升中四了,還未試過拍拖,但我說:「不緊要,依家努力讀書考好會考,第時有錢你慌無女?」

結果,我克服了一個又一個的考試,升上大學;影畢業相時,發覺好多人都一雙一對,原來大學係撮合情侶既好地方。

我依然一個,但我說:「不緊要,即將係我踏入社會大展拳腳既時候,亦係我幸福生活既開始!」

我努力工作,三年,五年,七年過去了,依然單身。但他終於達成了心願,成為高收入人仕 - 月薪達二萬零五百蚊。

我年過三十,開始疑惑:「點解我已經係成功人仕,但仲係無女?」更令他驚訝的是,公司不少女同事都同MK型男拍拖結婚,但那些男人可不是事業型喎,例如,Dorothy既男朋友只係中五畢業既Sales,月薪只有一萬八千蚊,比自己足足少了二千多元!點解?唔係努力讀書成為有錢人就有女既咩?

不知不覺我到了中年,身邊已無什麼朋友,自己渡過一個又一個既聖誕節及情人節。
死毒撚溝唔到就認啦
拍唔到定唔拍先

大學唔拍,等老先嚟拍咩
人地唔拍拖,咪由佢地囉

人地鍾意打飛機,唔通唔俾佢哋打咩
樓豬嗰日老尖當眾玩賓周
人民英雄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞