[加泰集會] 華春瑩: 西方「撐港不撐加泰」是 自私、虛偽,害人終會害己

605 回覆
353 Like 31 Dislike
Push
賭你老母咩傻閪,答到美國點樣會反枱未啊,一星期都仲喺度吠
咁美國宜家一定唔幫民進黨啦弱智仔
大陸豬
樓上討論可唔可以有啲營養
加泰立場,大家要hold住,共匪撐加泰,我地要睇路呀
又一個弱智定閱讀理解零分。你highlighted埋前一句先啦。

佢無支持加獨,
佢係掉翻轉講香港問題是中國事務。我們相信....
她又表示,對於加泰羅尼亞和英國倫敦等地發生的事態,是有關國家的內部事務,希望在有關國家法律和制度的框架下妥善解決相關問題。

https://www.fmprc.gov.cn/web/fyrbt_673021/jzhsl_673025/t1497848.shtml
问:加泰罗尼亚独立公投将于本周日举行。中方是否认为加泰罗尼亚公民应被允许参加公投?

答:我已经回答过这个问题。加泰罗尼亚问题是西班牙内部事务。我们相信西中央政府能够妥善处理有关问题,保持国家团结、统一和繁荣。

答撚到中共幾時支持加獨未啊
唔怪得呢幾日加泰集會風吹到咁行啦
屌你老母五毛落地獄
人哋支持香港爭取民主並唔係獨立
宜家佢地串美國對香港咁多嗲啊國際關係師,美國對香港咁多嗲係因為搞中国啊,自己唔撚識proof就喺度9up仲要話人弱智,含柒啦你
想贏?
想connect全世界?
同我入嚟!

[擴大戰線] [行動] 與其嘈加泰集會 不如唔搞呢個
https://lih.kg/1668190
次次整陷阱比香港人踩
人地唔踩佢就自己衝出嚟柒
清真寺係咁加泰又係咁
你個人支持香港爭取民主同自由!唔係獨立喎!落實基本法!咪同外國啲小粉紅一樣
人地國家D野又關你撚事咩,垃圾春返去繼續含維尼條撚啦

睇原文
口交部係大包圍咁批評西方對所有暴力示威雙重標準,包括倫敦加泰
從來無講過標題狗口中嘅:西方撐港不撐加泰
香港得到國際支持係因為五大訴求本身就好卑微, 而且亦唔關主權問題事, 連最難嘅雙普選亦本身已經承諾咗
當國際社會對事件始末、香港局勢有了解, 會同情同聲援香港人係好正常

但加泰嘅背景就唔同, 訴求乃至背景都好唔同, 了解清楚之前唔好輕舉妄動, 最起碼如果有人問起你唔好擘大口得個窿先

唔好因為加泰面對嘅警暴同香港好接近就直接connect, 國際社會對加泰嘅情況睇法同香港唔同一樣

了解來龍去脈, 覺得有足夠正當性先好有行動
個標題冇講過話中共撐加泰

你戇鳩夠未???
宜家就係同你個賤種狗講緊美國幫香港係要用香港呢張牌打中国啊......一句到尾,論證到美國點因廯香港人撐加泰就唔用呢張大dee打中国未啊......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞