[加泰集會] 華春瑩: 西方「撐港不撐加泰」是 自私、虛偽,害人終會害己

605 回覆
353 Like 31 Dislike
問你邊句係講緊支那撐加獨啊,講啦
美國一路都係支持中英聯合聲明下實現自由民主
人權,唔係支持獨立
前者係國際協定同普世價值,後者真係內政
而支持普世價值係用所有代價,所以唔存在雙重標準
雖然加泰領袖係因為政見坐十年,但目的係獨立的話,其他國家係無立場去支持個班人
我個標題有邊個講緊,
支那撐加獨?
你對眼盲咗,定係戇鳩?
推呀!
口交部話美國點解搞香港唔搞加泰呀?
你閱讀理解0分定弱智
支那人好鍾意亂咁撈埋講 一講到獨立就拉埋咩夏威夷 蘇格蘭 加州獨立 以為個個好似佢咁自古以來乜乜乜
咁又係咪叫撐加泰啊弱智仔?
賤撚得過宜家呢度都成班話中国係撐緊加獨
等啲人仲跟晒風向
中晒招都未知
西班牙洗唔洗同大陸割?
你仲未明我up乜,弱智仔。
我明香港點解係敵我矛盾
但點解加泰係?佢地既根本利益一樣?出發點一致?
她又表示,對於加泰羅尼亞和英國倫敦等地發生的事態,是有關國家的內部事務,希望在有關國家法律和制度的框架下妥善解決相關問題。

樓豬條垃圾唔copy嗰句啊

https://www.fmprc.gov.cn/web/fyrbt_673021/jzhsl_673025/t1497848.shtml
问:加泰罗尼亚独立公投将于本周日举行。中方是否认为加泰罗尼亚公民应被允许参加公投?

答:我已经回答过这个问题。加泰罗尼亚问题是西班牙内部事务。我们相信西中央政府能够妥善处理有关问题,保持国家团结、统一和繁荣。

中共真係支持加獨喎
有邊點符合?
得最尾一段提過加泰,仲要同倫敦拉埋嚟講
咁叫做講:西方撐港不撐加泰,是自私和虛偽?
佢句不同地方不同態度邊忽講緊撐港不撐加泰?
呢度仲有五毛叫人唔好撐加泰
官方認證埋我哋就更加要支持
話你係賤種狗係因為你當人condom,冇嘢講就咪撚執人口水尾啦
啱 如果要嘅話搞就直接搞個全球民主聲援集會
美國都唔支持台獨藏獨啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞