[加泰集會] 華春瑩: 西方「撐港不撐加泰」是 自私、虛偽,害人終會害己

605 回覆
353 Like 31 Dislike
幫香港 = 幫自己
過百萬人出黎幫過香港唔代表某D事上唔應該 / 唔可以自私
最on9係明知支那會借依件事大造文章班左膠大愛撚仲係到話我地係反對警暴 支那實抹黑架啦咩咩咩好心用下個閪腦啦 我地1%贏既機會都未見到就去制造機會比支共收我地皮
NBA事件可以令美國人stand with hk 支持加泰獨立都有可能令西班牙人stand with支那 就係咁簡單
成班拒絕用腦又無國際視野
最慘要扮專家
咪去加泰集會
香港要五大訴求,尋求真正自治
唔係要學加泰獨立
華春瑩既床照流出未?
連內地生都玩命支持抗爭喎
共匪終於出聲認證,咪撚去加泰集會,一定係伏
五大訴求,缺一不可!
大陸出名叫 "滑春淫"
其實中共點都扣帽子
自己決定去唔去啦
唔認為美帝會因你地點睇加泰
對佢地立場有任何動搖
支持加泰=唔理香港?支持加泰唔可以係前線?支持加泰集會唔會令示威少左人,完全唔知你點得出第一個point
你唔支持咪唔好去,而唔係唔俾人去
咁點?我當佢地都好唔自私,咁點?
都係解釋唔到高風險加泰集會對香港有乜幫助同
人權法、關係法係美國議員、政治家嘅取態
人地唔會咁得閒睇你去嘅動機,俾一張相加一啲演繹方式,就可以動搖人地嘅取態

人地做政治有政治敏感度,你用你普通人嘅心態代入人哋角色,會唔會太輕率
美國議會一致反中共,因為無成本、無影響自己政治前途

但叫美國議員支持加獨,政治風險不可預測
叫你地唔好走晒焦點
Keep 住香港先係世界焦點,就算要聲援都係聲援新疆,唔係加泰
劍指支共呀
其實你覺得要聲援新疆,你都可以搞架,而唔係屌人點解淨係支持加泰唔支持新疆
利申支持新疆支持西藏
支那擺明車馬想將加泰獨立掛鉤落香港問題到
係都要做野去比支那有位入去動搖我地既國際線
求下左膠大愛撚收一收手比人權法案過左先 勇武都願意為你地休息 你地都為勇武休息下得唔得
以你講法往後勇武唔需要聽你地講休息 你唔支持既咪唔好參與 而唔係唔比人勇武
扮五毛,去Twitter講:「中國人民支持加泰羅尼亞獨立」用簡體字講
大陸利用加泰上綱上線都睇唔出,人頭豬腦
呢個唔駛扮,拉登都大把支那撐
人地真正做到敵人反對的就擁護,香港某D大愛真心膠一個加泰竟然side with口交部
究竟成篇野重點係乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞