[加泰集會] 華春瑩: 西方「撐港不撐加泰」是 自私、虛偽,害人終會害己

605 回覆
353 Like 31 Dislike
一撐加泰,焦點就比人分散晒

美國撐香港唔係因為香港要獨立,而係香港嘅特殊地位,可以同中共抗衡
世界咁多地方爭取自由,又唔見美國去撐,偏偏要揀香港?
就只係因為香港嘅情況特殊,有利用價值

唔好咁傻仔令世界焦點走散晒
咪撚弱智啦7頭

搞立法會是對準政權

你而家搞加泰集會即係叫盟友唔好再幫我地

唔係推人落山係乜?屌你老母你是咁撚把炮,聽日推林個政府比我地睇囉
又玩分化
無人幫過香港
借緊你搞鳩中共咋sorry
邊個再話去加泰集會邊個就係鬼
很多人不願意接受現實
覺得美帝同佢地係真愛
平時block 左個堆5毛唔見有出現支持加泰集會
好特別嘅現象
敵人擁護我反對

有啲人仲spin 左去話唔應該咩都依靠美國
唉…現實啲啦,要對抗一部國家機器,你梗係要揾返另一部國家機器
單據香港一個城市,係抗衡唔到
笑死
我都block哂
We connect
King of Double Standard!
大把人走入黎講, 追求自由民主同普世價值, 慌香港唔死咁樣. 我地每一刻都要求外國注意先生存到, 竟然有人仲同歐美反枱? 我從來唔介意埋中共呢個碼頭, 但中共根本就係"非我族類, 其心必異", 點埋? 依家迫住一定要親歐美. 竟然仲有人夠膽死返黎講呢D? 當依家2014? 我地行錯一步, 成班都要入集中營呀
D人痴線架, 搞加泰集會. 睇下中共文宣就係要將兩件事拉埋一樣去講, 仲去撐人?

大佬, 恐怖份子扔完炸彈都成日唔認自己做啦, 你要撐都唔好咁明顯? 分明對家扮自己人靠害.
要自私嘅話,唔會有過百萬人出嚟啦
平時block 左個堆5毛唔見有出現支持加泰集會嘅post搞事
好特別嘅現象
個集會又唔係要夾歐美各國支持加泰,如果香港人唔出聲,口交部夠可以話香港人虛偽崇洋啦,啲五毛又借啲意鳩spin咩敵人支持我反對
部份人太理想主義
以為外國會為左普世價值去維護香港
咁庫爾德人,巴勒斯坦,羅興亞人都好應該去維護啦
但實情只有新疆同香港喺美國有實質嘅法案保護,就清楚晒其實外國原意係劍指中共
如果只係靠普世價值,香港死左好耐
無錯, 得罪講句, 加泰人就算獨立唔到, 佢地都係歐洲一線尾二線頭國家國民, 仲要佢地比起香港人一D都唔窮, 怕乜? 佢地其實可以在歐盟自由移民, 根本唔怕政治打壓?

我地? 出去發夢邊個唔驚新屋嶺? 一個人行夜街唔怕變浮屍同飛人? 依家仲比中共彈藥將兩件事拉埋黎講? 呢D真係害死自己人.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞