Dell laptop XPS 15 維修

11 回覆
0 Like 0 Dislike
想問下意見
XPS 15 9550 已過保。電池續航得15分鐘,touch pad 突起。
想換電池、touch pad,香港有無其他地方可以維修?
Dell support quote HKD 3000 換電池同touch pad。

唔該大家
原廠啦 先3000蚊
Touchpad 凸起係因為電池發脹
換完電就會自己平返
我部 xps13 用左 2 年都係咁
好彩當年加錢買到 3 年保
有得原廠整就原廠啦
買左3年保啦
但過左。
咁我揾原廠啦,希望用多3年
我上年打去dell買返原廠電$650
點解你成3000咁貴
notebookcheck.net/Dell-offers-to-replace-swelling-XPS-15-9550-batteries-for-free-even-if-out-of-warranty.247546.0.html

如果你果個係84Wh 電 之前係免費幫你換 因為安全問題 即使係過保 都會幫你換 你試下拎呢單野同佢拗下

我之前都係電池發脤 搞到個PAD有問題 果陣未過保 佢免費換舊電比我
希望你都搞到
呢個PO都有用人話免費換
https://lihkg.com/thread/833235/page/1
唔該先 情況真係一樣
我係84Wh 電池
反映下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞