北京同仁堂 被破壞的啟示

129 回覆
292 Like 6 Dislike
真係唔好鳩改名
可以選擇性失明 對自己無影響個D 就搞
影響到自己個D 不了不了
不割
不了不了
全部M記都係紅呀 又無人裝飾?
呢間野根本就係大陸野,當年吹到粒安宮牛黃可以起死回生,又話中咗風可以食,北京製造,係近幾年先係大埔工業村開廠先變香港製造
雲南過橋米線,京菜四川菜上海菜...全部都要裝

匯豐要裝順手就裝埋恆生
渣打同citibank有大陸生意來往都要裝

小米裝完應該裝埋華為
Apple下架個app奶共都唔好放過

新鴻基旗下商場肯肯定都唔係無辜,裝

好快就會裝哂全香港
你唔贊成?屌你老母係咪割席係咪分化阿返屋企唱海闊天空啦

呢間野當醫館笑死,你知唔知同仁堂吹到粒安宮可以起死回生,當年大陸報道話有個唔知女記者定報道員有車禍差啲死咁,食粒安宮就冇事,而粒安宮由當年3百幾賣到而家8百幾,又教人家中老人家如中風即刻食一粒先call白車
要搞都搞M記先
兩間好唔同,唔可以相提
所有支資既管理層都係蝗,請佢落黎同香港人爭飯碗爭屋住,做得耐仲有身份証,所以結論冇一間支資係無辜
其實點解唔整定個裝修list
一有其他即係黑警做
呢d政治任務公司通常係集中金融、保險、教育……行業
一般零售政治任務成分比較低
除非證明佢濫用港漂清洗香港人,否則可以唔搞

仲有,我意思係
如果用賣港手段 (雙非醫院,港漂保險公司) 賺錢
話之佢係中資、紅資、港資、外資
話之佢有冇高調發表言論
都應該大裝修
好呀
去中國化

去得耐就有習慣唔認自己同支那有關
其實大家唔好笑
未回歸之前係用Hong Kong Bank去宣傳
回歸之後滙豐已經改左用HSBC簡稱去做招牌好多年

就後想係國際業務上,淡化hong kong / Shanghi呢D咁有支那特色既字眼
有無英文版?print 定啲等遊行裝修完幫手足貼
M記暫時對運動有幫助,有排都未輪到佢
要唔要比面誠哥?
中國國旗最大粒星係代表緊共產黨
好難分得開架啦
On99
攪就攪 咁多理論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞