韓國瑜:當選總統放寬自由行 大陸二三線城市可來台 爭取一年2000萬旅客

368 回覆
40 Like 896 Dislike
到時租金升物價升
但人工唔升
仲慘過食2舊屎
中國有咩好玩
度度都要同人迫
想行香港舊路
已經成條死路仲行
我成日都去wo.... 一定好過去澳門啦
You too
豬一般嘅共狗
好恐怖呀 香港2.0
台灣人睇路 食支那飯要還架
又賣台
咁你又想表達D咩?
你自己唔好為踩而踩啦
淨係講旅遊,台灣點都多野玩過香港
香港都谷到7千萬人次
咁撚大個台灣2千萬有咩難度?(除左大陸唔批)
你如果去過台灣,都實會知,台灣係抵玩過香港N倍
野食又平又好食,服務又好
香港$100食屎就有你份,仲要服務閪到仆街,貼錢買難受。
咁當你遊客多左,店鋪收入大左,業主仲唔食住上咩?咪又係加鳩你租。
一環扣一環,用消費帶動返個租金,用下腦啦。
你唔撚識都識得開個CCL出黎睇下啦,柒下柒下咁。
去過美國密西西比州未啊 平均家庭收入40593美元啊 dllm 鬧人弱智之前諗下係唔係每一個地方都冇比較落後嘅區域 弱智
佢當選到,根本咩政策都唔到佢話事,乜都要等中共比命令佢,再慢慢用經濟同教育洗到咁上下,就接受一國兩制!!
上次同fd去左幾日台北都幾開心下,又吃又行,不過台北物價都同香港差唔多高
咪就係無端端講gdp jm9
事實係大陸d城市發展起碼個樣好好睇睇 唔好理人民質素個d 佢地真係有大把錢去整到靚靚 大商場購物區個d二三線城市都有
但台灣離開咗幾個大城 真係落後鄉村 話發展d縣、鎮仔 對班強國人黎講吸引力真係零
當年大學讀development of economics 發展經濟學,第一堂就係教點樣判斷一個國家係developed or developing 。

係全球黎講,其實台灣係好發達同好有錢連登仔自以為高人一等,笑死

如果你用鄉郊為例,咁澳洲、美國、加拿大都好落後
南部人冇咁聰明
邊會諗咁多諗咁遠
發大財三個字已經令佢地盲撚哂

你試下喺香港拉票講發大財丫
下 你講大陸好多好靚嘅景點 睇山山水水我都可以認同你
你竟然講呢啲地方
返大陸要食果啲乜乜豬肉精乜乜一滴香 真係不了
有國家靠tourism發達架咩 認真問
屌打就誇張左

不過香港人口幾乎係台北4倍,你計返人均gdp其實又唔係差好遠,但係台北生活水平係高,但仍然略低於香港。所以購買力黎講真係不相伯仲
咪就係有錢既越嚟越多錢,
冇錢嘅都係冇錢
咁無可否認台灣除左台北之外 其他地方係比較鄉下
但其實香港同台灣都冇得直接比較
香港要比就係同台北比啦
每個國家都有鄉下方 地大就會咁 好正常姐
係香港咁奇怪 一個城市要打晒成個國家
旅遊業x2046

一個總統候選人而言,真係唔撚夠
辛苦你同佢講經啦,佢支那人嚟,叫緊人去北京上海玩
去一轉南部 即刻做皇帝
幾十蚊台幣一餐
咁撚大個香港做例子都唔撚醒目
重點係台灣買嘅書又平過香港又係繁體呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞