韓國瑜:當選總統放寬自由行 大陸二三線城市可來台 爭取一年2000萬旅客

368 回覆
40 Like 896 Dislike
呢個仆街唔死台灣冇運行
On9 ,被敵人控制經濟
選撚到先算啦你 光頭佬
要攬炒,炒到盡!4
發夢中見到.…... 以下數字

以下資金由美元計算
香港外匯儲備 = 4千億
香港股市總值 = 5萬億
香港樓市總市值 = 10萬億

賭場
現金 = $4
籌碼 = $150

今次運動是香港開埠以來最成功的抗爭運動,參與的人眾多 ,也觸發很多香港居民想移民 ,只要移民嘅人 願意沽出香港嘅樓和股票,即時兌美元離開 或者借港紙轉為美元,外匯儲備就會大量流失。 再講多一次,香港樓市總值10萬億美元,外匯儲備只得4千億,只要相等於樓市廿分之一的資金流出香港 ,外匯儲備就會枯竭!

根據統計處398萬就業中,即是香港人的總薪水 大約一年是1.142千億美元
200萬黃絲的總薪水 一年 =0.575 千億美元!
外匯儲備只有4千億美元,香港人只要有決心, 不停搵錢又不停兌美金 , 總有一天可以兌曬4千億美元走人,一切只是時間問題。

當金融危機出現,所有政府就要跪低。 中國政府正正大力限制外匯流出,需要美金填報空缺;香港向來都有大量美金,央行自然對香港人的錢虎視眈眈 ; 現在香港人就要先提走美金 ,不可把重要資產落入共產政權手上 ,遺禍人間。 既然啲錢係香港人嘅,點解要畀咗其他人先?

大家一定要記住從銀行提出港幣是沒效的, 金管局可以合法地大量供應港幣出嚟市面 。一定要提走美金 ,鍾意去日本居住/旅行可以存日元,鍾意去台灣定居/旅行可以兌台幣,如此類推;
總之唔好乜都唔做, '光復香港'唔係口號!

[來源]
#據《彭博》數據顯示,截至2019年4月9日,香港股市整體市值達到5.78萬億元(美元)
#據美聯物業首席分析師劉嘉輝表示,2017香港私樓總存量截至去年底逾115.87萬伙,相比96年底逾91.92萬伙多27.2%。平均每伙售價由1997年450.2萬元,升至今年671.9萬元,以此計算,香港私樓總市值由1997年41,022億元,升至77,852億元。(港元)
~所以2019年必然超過10萬億(美元)
#香港就業人口397萬
https://www.censtatd.gov.hk/hkstat/sub/so200_tc.jsp
#香港 入息中位數1.87萬
https://bit.ly/2P8Evyb

大家記住唔好咁做呀,會影響到香港嘅銀行體系㗎!
臺灣有晶片研發都窮?
倒米 驚唔夠少人投自己

唔好比韓國瑜選到
如果唔喺台灣就變第二個香港
要撐住啊,台灣真係好正
韓禿真係愈睇愈弱能,佢身邊嗰幾件跟咗佢之後都弱能咗好多;成班賣國賊,謹祝不得善終 遺臭萬年
lm 睇越南團事件重演 俾佢選到台灣分分鐘仲衰撚過香港
賤,開放之後係好難返轉頭
佢會將成個台灣送畀大陸
慢慢韓露出本性。如果台灣選錯總統。下場說不定比香港更慘。而且更嚴重的是台灣左膠思維比香港更勁
講科技其實好勁下,台積電真係世界第一緊
樓價
[和理作盾] 橫掂次次都反對 咁不如次次都係早一晚先講去邊示威 配合埋其他地方大力裝修
https://lih.kg/1667907
一開始可能係幾好
不過越耐就會睇到副作用
去統戰咋嘛
我之前去exchange 啲支蝗都係去統戰㗎咋
正常發展旅遊業冇問題
當你完全依賴某一地區遊客, 咪大大個袋俾人鍊著
祝佢發大財啦下
呢條友當選同自殺冇分別
屌 你去旅行 理當地樓價做乜鳩
爭取大陸西踩平台灣
本身台灣就窮 但係又迫住要買美國軍備 自由行如果係文明既人黎完全係好事
到時又拉高晒物價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞