居屋2019收信揀樓集中討論

1001 回覆
8 Like 63 Dislike
將軍澳賣哂。揀左尚文 山景
undefinedCundefinedHundefinedIundefinedNundefinedGundefined白undefined單undefined今undefined日undefined揀undefined樓undefined?undefined
師兄白單今日揀?
綠表
新聞話好多人冇去揀樓
今日賣左80幾個啵
今日都好多人~ 2點半 綠白加埋都有40組
想請問下收到SMS,係咪唔一定有得揀樓?佢SMS上面寫左不要預先購買本票....
我收信無收到sms . 本票出左 退番要罰錢, 揀完樓佢俾時間你準備本票都得
請問你係咪白表單身?SMS叫我11號朝早10點半揀樓好驚星期二/三send SMS黎話所有單位已經揀哂所以想confirm係咪收到SMS就一定有得揀。。。如果佢叫我準備定本票我都無咁驚,因為叫得我準備本票就即係我一定有得買
我同你一樣 封信有講未必有
而家得番332個單位 星期一仲有150個人被邀請揀樓 如果星期二三又有150-200人再被邀請 基本上我星期四可以唔洗去。。。因為一定比人揀哂
咁就真係睇幾多人缺席 唔想空歡喜
4號房署邀請左30人去 得10個人出席 10個人都揀到樓
5號房署邀請左120人去 有92人出席 83人揀到樓
8號房署邀請左150人去。。。唔知幾多單位比人揀
收到sms嘅單人係幾號?
夜晚7點網上可以睇到賣剩咩單位架 . 自己按能力揀左咩單位先啦 ,
去到房署聽完講座, 揀樓房有大電視即時顯示睇住邊度俾人揀左... 到時要即決定 死亡一分鐘咁
youtube睇左流程先,
https://www.youtube.com/watch?v=htlGIpMBNb4&t=585s

祝你買到心儀單位
暫時揀樓成功率得6成
理論上應該揀樓號碼可以去到41x
但我估無買/去可能係綠表申請居多.....
有單人公屋係咁既環境未必會買樓
而家都唔知點揀好, 想揀馬鞍山但得返低層 分分到到我揀果陣已經無晒, 得返火炭同荃灣都唔知揀好
你係白表定綠表啊?幾時簡?
白表啊, 8/6 下午
你都好啊起碼一定有單位簡 不過馬鞍山唔洗諗架啦 應該8號朝早已經比人簡哂 你諗定大窩口/火炭啦
星期四 230係咪無望了😭
你個選樓次序係幾多啊?WS000XXX果個
我反而想知佢白單岀信岀到幾多號number
係咪個個都有唔想空歡喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞