居屋2019收信揀樓集中討論

1001 回覆
8 Like 63 Dislike
無check信箱
係咪會有sms
將軍澳成交得一成🤨
Sms 同信都會有
20/12(五) 揀樓人數110個
GE 362-416
WE 689-800

23/12(一) 揀樓人數110個
GE 417-472
WE 801-946

24/12(二) 揀樓人數110個
GE 473-528
WE 947-1139

27/12(五) 揀樓人數130個
GE 529-595
WE 1140-1329

30/12(一) 揀樓人數130個
GE 596-660
WE 1330-1511

31/12(二) 揀樓人數130個
GE 661-727
WE 1512-1707

2/1/20(四) 揀樓人數130個
GE 728-792
WE 1708-1918

Source:香討樓主jerrysin
其實將軍澳本身供應係最多(1395個)
賣左百幾個都只係佔屋苑總供應既一成
【居屋2019】今錄82宗成交 沙田嘉順苑貨尾售罄

售價低至市值56折售的今期居屋,於12月9日起開始揀樓,至今(23日)共有794個單位成交,當中綠表400個及白表394個。房屋署發言人稱,天水圍屏欣苑和沙田嘉順苑的重售單位已經全部售罄。

今日有87位申請人到樂富的客戶服務中心揀選居屋單位,其中有82個單位獲選購,包括售出何文田冠德苑33伙、長沙灣凱德苑20伙、荃灣尚文苑5伙、將軍澳雍明苑18伙、馬鞍山錦暉苑6伙。

下次選樓日是本月24日,房署稱約有110位綠表及白表家庭申請者獲邀揀選居屋單位。
9號開始揀樓 每日110個 12個工作天
都只係得 861個單位比人揀左
未計DQ 都已經少過七成人落訂?
ws 係唔係未開始有得揀?
有排,白家都未開始
收到信叫我交收入証明 叫唔叫有得揀
中頭籌但排好後
收入證明得公司糧單 ok 唔 ok?
齊12個月都得
係唔係長者揀晒先
白表綠表長者total 1500個配額之後就家庭
有冇居屋tg group討論下之後按揭 律師同埋印花稅野
其實一般嚟講月入要幾多先叫有資格供呢期居屋?
心水馬鞍山同將軍澳
利申: 收到信揀樓,但乜都唔識無概念
都唔知你買到幾多呎單位
3房同開放式都差幾百萬
點討論
成功揀樓
到今日為止一共賣左1037個
仲要賣多5百幾個先到普通家庭
我估下星期賣完長者個限額跟手出埋信,下下星期開始普通家庭揀樓
WM9百幾,唔知要等幾耐
彩興放棄咗!
十月先關鍵日期 最遲幾時搞按揭呀
巴打 我尋日收到信去揀樓
點解? 買左其他?
絲打咩時間?我後過你少少,8/10。但我驚到時已經賣曬☹️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞