【海怡女浮屍最新整合】黃健茵疑似被自殺案

781 回覆
633 Like 5 Dislike
希望大家仲記得8/10喺海怡嘅浮屍發現案 死者被發現嗰陣嘅裝束好明顯係手足嘅打扮
https://www.youtube.com/watch?v=1N7k8kJJ8Rk
希望大家可以花時間睇睇以下嘅資訊 (10月8日至10月19日timeline):
(全部都係mon po mon返黎 無辦法fact check 希望死者嘅朋友或知情人士所以出黎講多啲)
● 海怡浮屍10月8日下午被途人發現
● 年約20至30歲、身高約1.65米、蓄長髮,身穿灰色外套、黑色背心、黑褲、黑鞋
● 10月12日有tg group收到消息話死者叫黃健茵
● 10月14日會員點點膠
死者係佢識左十幾年嘅朋友,睇到呢個po先知死者已逝嘅消息。聯絡過死者家人,得知家人已領回遺體,但拒絕透露更多資訊。

● 10月16日會員dom老婆落街
「海怡依單就真係個別不幸事件,只係可以講結婚唔好搵另一半係同自己政見完全相反既人...」然後表示為求自保唔可以講太多。

● 同日會員わかりません轉貼南區group人向海怡區議員查詢有關海怡浮屍一案,佢嘅回覆係:
1. 只有執法部門,管理公司和死者家屬才有權限去睇CCTV
2. 業委會會員和區議員都沒有權限去睇CCTV
3. 死者的丈夫已認屍,沒有要求公開CCTV。

另外亦轉貼藍屍page嘅CCTV cap圖,影到個身穿短袖黑色上衣、黑色長褲嘅女士跨過欄杆。(個人認為衣着及身型與坊間嘅報導及死者上水嘅影片不太相似)

● 10月18日會員維尼小刁轉貼tg group嘅消息:
以下內容係警方話比管理處知,唔保證係真的
1. 警方搵到死者家屬
2. 死者家屬確認死者身份
3. 死者住鴨脷洲
4. 不是海怡居民
5. 跳落海的人的衣著與浮屍的衣著相同
狗話比管理處聽係咁

● 10月18日 香圍園白虎山 (4) 嗰個法科post入面,會員圖呢屌妳表示:
「自殺之談可笑可笑」、「其夫隱,真相不見天日」、「可幸其夫已認領 但已封閉..雙親未聞訃」、「風箏已斷 雖然可恨 但我地追唔到喇 還望女手足安息」

● 10月19日 會員林柒狗表示認識死者 (或認識死者朋友),並指出海怡手足出事之前曾經約朋友之後一齊食飯飲酒,認為死者80%唔係自殺。
林柒狗係香圍園白虎山6想踢爆自稱熟悉法科風水玄學嘅巴打,不過佢認為會員圖呢屌妳嘅敘述符合佢得知嘅事實。
- 佢得知死者嘅保險受保人係同佢佢關係好差嘅細佬,但亦表示死者細佬唔會殺佢
- 發現死者屍體時個人物品只有電話、鎖匙、回鄉證
- 出事後發現本身好整齊嘅屋企十分凌亂,並且搵到張大耳窿數(欠單?)
- 死者丈夫唔願意透路詳情,表示唔追究死因,叫朋友唔好再追問
- 死者將於24號出殯

以上所有資訊都無辦法fc 希望各位可以幫幫手 唔好俾手足死得不明不白

海怡半島浮屍疑似被捕人士,名叫黃健茵
https://lih.kg/ajPumBU
天滅中共 全黨死清光
幫我推上熱門
唔好俾手足死得不明不白
有無人識黃健茵
[實用] 香城online防具升級詳細篇

近呢一個月,我見到多左好多新入香城online嘅玩家,勇武/和理非都有好多工作做,鑑於有好多人唔知點配搭防具,眼見好多手足都只用貴價6092X,除左冇必要之外仲晒左好多錢,故此我係度再講一次點去配合適的防具。

防毒面具:
中後/後防(物資站/噴漆師/文宣組/美化工程組/網上資訊組)
首選最合符經濟效益
包括單咀
3200/HF-52+3311K-55
一set最平100港幣有找
雙咀:
6200+6001/6003/6005(6005唔需要特登買,成本價貴)+5n11/5p71(唔建議5p71,如果要嘅不如買502再搭P100綿抵啲)+501蓋
例如:6200+6001CN+5n11+501 我見100已經有一set
而且 就算唔用5n11同501蓋 都ok 6001CN一對最平$30,我見$50通常都有
6003貴少少 $70成平價(睇你有冇運見到)
以上都可以頂到TG,但記得聞到味要即換

想了解更多快啲入去連登睇啦😛
...
防毒面具篇完
https://lih.kg/1666931
推上熱門
黑警不得好死
黃健茵手足
推 點解冇人關注
必須還原真相、還死者公道
麻煩絲打幫幫手spread開去
Push
講明先 樓主我絕不自殺
希望死者要在天有靈!香港人一定要報仇!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞