8k砌AMD itx

31 回覆
1 Like 0 Dislike
現有3xSSD+1xHDD+ASUS 1070

最近砌個部成五年前,想砌隻細箱慳啲位
風冷就得,機箱唔洗燈
不如你自己睇左個箱先啦
itx 都有好多款
cougar qbx
夠企理
就好似我咁砌部itx 3900x 啦
搭單問 Fractal Design Define Nano S Window Mini-ITX 呢個機箱可唔可以用一體式水冷

利申部機未到手
Matx case Corsair 280x
LIAN-LI 聯力 PC-TU150WX Aluminum Mini ITX Case

官網有都要問?

右邊係define r6

左邊係 phanteks evolve itx

塞咗個280 冷排嚟壓3900x

長行4.3ghz 無問題
Thx
我就係之前google過 例如睇https://pcpartpicker.com/products/case/?compatible_with=GGPzK8
都已經太多選擇 揀唔掂
係幾靚 反出黎就係啲碟 好似幾方便
Noted with thanks先
幾方面著數手
首先你買case 既budget最重要
其次你部機主要用途 如果係一般文書既 散熱性能可以唔洗咁高要求
如果係打機果d 就要買多d 風扇 買水冷
我欣賞個你個post了 thanks
個size 係itx case入面唔算細 你自己度下位
最大fit到幾大 用唔用到aio
想玩細啲 thanks
有閒錢又冇位會買黎換左而家個舊殻
有手抽方便我拎去朋友到玩 都note左先thanks
拎去朋友到玩洗唔洗hand carry 埋mouse headphone keyboard mouse?
mon headphone keyboard mouse
比你參考下
Ncase M1
ryzen 5 3600
msi b450i
32GB ram (newegg買 )
SF600
node 202
我見你有gpu ssd 再掉8k 出嚟應該砌乜都好鬆動
唔帶mon 其他都帶
不過唔多啦 多應該買gaming laptop方便好多
係囉經常移動不如拿laptop 好過
desktop 就算係itx 要拿出拿入插線拔線都比較麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞