以後唔飲starfucks 香港有咩高質咖啡店?

377 回覆
324 Like 35 Dislike
佢D americano over extract到廿四味咁
唔明點做到
10個香港人去coffee shop會唔會有一個叫真cafe?
1 shot expresso ? 玩咩⋯⋯
美國人咖啡都嫌苦啦佢地
桔梗 用拉桿機沖espresso 會香濃啲可以試試

Black sugar coffee (tst & mk) ,knockbox company (mk) ,Caffeine studio (佐敦)同飛龍咖啡

港島可以試barista jam, brew broa coffee, Noc

其實香港好多高水準咖啡小店
starfuck 你都飲開,求9 其買都得啦使乜問
Starbucks 從來都唔高汁,有個app叫 coffee360,不過唔知入面係咪重update
我係你就自己上網爬下文自己煲嚟飲. 平平哋自己買豆, 磨豆機, 咖啡壺.
少人叫嘛 D豆咪變相焗好撚耐
焗耐左就會燶 同 農左
原理好似D紅茶你放好多茶包落去 keep住煲 就會又燶又農 苦過deedee
師兄係咪做過?
原來果壺野浸住D豆
以前淨係飲Frappuccino
咖啡黎講starbucks就真係垃圾
starbucks 都認為好飲嘅其實你求其去一間都得
人哋都話求其買 幾時又話Starbucks高質
香港starbucks好難飲,日本starbucks就高質。

btw推薦amber coffee brewery, 樓主可以去試下
香港Starbucks 都飲得落口,巴打你都有d料到
%
荃葵青有無option
自己買豆沖 沖咖啡係修練嘅一部份
好難想像Starfucks同高質有關系,想飲咖啡,自己Download個夾公仔App睇啦。
九龍灣AGCoffee可以一戰,好似得過獎。
無辦法以前貪係學校買有6折
入黎元朗 元朗自治區歡迎你
元朗Leiusre 有All day breakfast 有正咖啡
價錢同starfucks 差唔多
金鐘/灣仔有咩好介紹? 有時朝早想飲啡但依邊得starfucks / pacific
我沖俾你飲
兩三年前已經一早講starbucks 啲咖啡豆 cheap 過 Mc cafe
大把啦,區區都有
有心搵實搵到,好過益美心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞