以後唔飲starfucks 香港有咩高質咖啡店?

377 回覆
324 Like 35 Dislike
Pacific?
良心企業
人唔笑狗都吠
呢幾年食黑心肉食到傻左?
買完去Starfuck坐掂
你去果度飲乜
一次機啡兩次手沖,其中一次仲要係geisha
反正都唔識飲
你求其去間黃店飲咪得...
geisha都閪
講真我要求無咁高去親都係飲kenya
真,唔係話geisha就一定好飲
個邏輯係,咁貴一杯正常點都搵個有把握既沖啦,出都黎都係閪
華潤的
可以諗下買架餐自己沖, 日日飲圍返開平好多, 又可以自己控制口味
紅底
得罪講句
好嘅咖啡豆點沖都好飲
geisha唔一定沖得好飲 但係一定唔會閪
再講accro 得個幾丁友 質素差極有底線
有無興趣講講你係香港飲過好飲嘅啡?
其實大部分鋪都有飲過好飲,cupping room, coco, knockbox etc,你講得出開左幾年既我都有去過(新鋪就未必,開始無時間追)

而閪既geisha除左佢,我另外都飲過幾次閪,所以唔認同豆靚就一定唔會閪,充其量係無咁易閪而且有啲靚豆唔識沖係會沖到一塌糊塗,所以不能一概而論。

但accro印象真係好差,我去三次係因為好多啡友都話佢正,我唔想俾一次半次可能失準影響左,點知三次都閪,真係無辦法。
合理價錢,朗屏站留下
可以自己去試吓
我只可以講千撚奇唔好六日去,元朗咁撚多人住
六日爆到仆街
係既咁去得過喎
真係要咖啡因既去買罐red bull好過
呢間豆真係高質,寫嘅Tasting Notes都準,貴價豆到平民價豆都有。
利申:打手,免費雞嗰隻。
what else

香港Starfuck 飲到懷疑人生,連鎖只有太平洋叫做比我可以解囊買嚟飲

利申:用緊Lattissima touch,用咗三年幾

下次聽你哋講試下Accro coffee,朗屏個邊好少去
選豆,保存,磨豆,壓粉都好重要

你部機洗得唔乾淨都會影響成品味道

意式咖啡俾人低估得好緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞