以後請人,呢四條罪唔當有案底

769 回覆
10651 Like 63 Dislike
我老闆宣佈以後請人
非法集結、暴動、蒙面、襲警
唔當有案底,即時生效

請幫手推畀全港老闆 / HR睇到
義士唔係condom,核爆都唔割

我公司會直接係見工張表格寫明
呢四項案底,要填落去無案底果格
如果你地公司唔想做到咁出面嘅
都可以用內部HR指引處理幫義士架

希望可以約定俗成,成為香港職場不成文規定
不如全港黨鐵靜坐聲討721啦
https://lih.kg/1665580
好難講會唔會屈其他罪wor....
兩張八達通都要拉
唔識想問 有案底會講明犯咩事?
[實用] 香城online防具升級詳細篇

近呢一個月,我見到多左好多新入香城online嘅玩家,勇武/和理非都有好多工作做,鑑於有好多人唔知點配搭防具,眼見好多手足都只用貴價6092X,除左冇必要之外仲晒左好多錢,故此我係度再講一次點去配合適的防具。

防毒面具:
中後/後防(物資站/噴漆師/文宣組/美化工程組/網上資訊組)
首選最合符經濟效益
包括單咀
3200/HF-52+3311K-55
一set最平100港幣有找
雙咀:
6200+6001/6003/6005(6005唔需要特登買,成本價貴)+5n11/5p71(唔建議5p71,如果要嘅不如買502再搭P100綿抵啲)+501蓋
例如:6200+6001CN+5n11+501 我見100已經有一set
而且 就算唔用5n11同501蓋 都ok 6001CN一對最平$30,我見$50通常都有
6003貴少少 $70成平價(睇你有冇運見到)
以上都可以頂到TG,但記得聞到味要即換

想了解更多快啲入去連登睇啦😛
...
防毒面具篇完
https://lih.kg/1666931
睇年份月份,再問埋是否因參與示威而被捕,都可以估到咩事
好似有得查
藏有攻擊性武器呢
你老闆開士多?
呢四條罪名,多數都係義士啦
特別暴動、蒙面,應該100%冇錯
但有偷嘢案底,可能唔係義士

呢類要大家再諗諗點處理好
佢而家咁講係當 exemption 呀。

即係話如果義士有呢幾樣案底可以唔使申報。如果無 exemption,你報無案底而以後被發現係可以炒得。
義士唔係Condom!!!
仲有乜撚野妨礙警務人員執法
可唔可以請我
睇公司,有d會直接問你有冇犯盜竊罪
直頭係英雄添啦,直接比CEO你做
反正全部都鳩告
公司HR自己帶頭唔認受佢嗰啲所謂罪名好過
香港法治
力推
HR 咁多仆街賤種狗
實screen 啦
Push
公司會寫明有案底唔一定唔請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞