做咗幾年保險broker 試下答關於保險嘅問題

40 回覆
2 Like 11 Dislike
自問對唔同保險公司嘅產品 賠償 點用都熟 有問題盡力答
不如全港黨鐵靜坐聲討721啦
https://lih.kg/1665580
有冇話咩保險一定唔好買 係昆人?
又唔會話呃人
差在係點用份保險 每份都一定有佢既用途
只係岩唔岩個自己用 唔岩用嘅咪會覺得係呃人
富通 守護168危疾保障計劃2 算唔算有儲蓄成份?
危疾黎講係咪佢最好?
物業PAR可唔可以買幾份
有一啲叫傷殘現金賠償,傷殘幾耐賠幾耐,保費第日可以拎返
算有,但return一定冇儲蓄咁高,因為佢目的係做風險轉移,唔係回報,守護168(2)我覺得算係性價比最好,物美價廉
[實用] 香城online防具升級詳細篇

近呢一個月,我見到多左好多新入香城online嘅玩家,勇武/和理非都有好多工作做,鑑於有好多人唔知點配搭防具,眼見好多手足都只用貴價6092X,除左冇必要之外仲晒左好多錢,故此我係度再講一次點去配合適的防具。

防毒面具:
中後/後防(物資站/噴漆師/文宣組/美化工程組/網上資訊組)
首選最合符經濟效益
包括單咀
3200/HF-52+3311K-55
一set最平100港幣有找
雙咀:
6200+6001/6003/6005(6005唔需要特登買,成本價貴)+5n11/5p71(唔建議5p71,如果要嘅不如買502再搭P100綿抵啲)+501蓋
例如:6200+6001CN+5n11+501 我見100已經有一set
而且 就算唔用5n11同501蓋 都ok 6001CN一對最平$30,我見$50通常都有
6003貴少少 $70成平價(睇你有冇運見到)
以上都可以頂到TG,但記得聞到味要即換

想了解更多快啲入去連登睇啦😛
...
防毒面具篇完
https://lih.kg/1666931
PAR係咩
近來開單易咗定難咗,同一兩年前比。
咩類型既保險產品對經紀黎講推銷既性價比最高?
thx
property all risk
算啦你當我路過
呢個唔熟廢事亂答你
有無得幫我隻貓買life ?
我自己覺得易咗,我覺得係broker好易做
我都係睇返啲客嘅需要介紹,唔會推銷逼人買
有寵物保,睇醫生或者手術都有
Aon?
Marsh?
Wills?
😏😏
你係life agent 炸
PAR都唔知係乜😏😏😂😂
真係未做過PAR
易搵到食仲要上黎?
連登大把保險post
走啦
Lm學野
有小小想買返份 儲蓄 留tg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞