有無鍾意整手工/畫畫的學生巴絲想一齊整野義賣,幫助發夢手足?

53 回覆
16 Like 0 Dislike
靈感來源係來自蕃茄師兄,

我係一個窮L和理非,成日見到有需要的眾籌都會好想幫手。
但如果係學生,本身都無咩錢,而我就係窮L,捐極有限,而自己又鍾意整手工,
見到蕃茄師兄POST覺得幾好,
想召募一班鍾意整手工/畫畫的學生巴絲想一齊整野義賣,
領去蕃茄師兄又得,領去OH YES!義賣群組又得,
甚至可能整得無咁靚,賣唔出時領去集會時派都得,
當為大家打氣。
我都係得初步概念,有興趣留言一齊傾,
之後再留TG開群組傾詳情。
[突發]今晚18區都有野搞
https://lih.kg/1666302
我見蕃茄師兄義賣的產品係整收縮膠/拼豆,
我畫畫寫字都好醜樣,但識整以上手工,
可以教有興趣的巴絲一齊整。
如果有畫畫/寫字靚的巴絲一齊整就更加好。

或者可以整其他野都得?
有無巴絲有想法可隨便留言,
例如貼紙/明信片/滴膠/皮革。
我見義賣GROUP有整手足公仔,超靚,連我都想買返個。
我畫畫寫字都比人話過靚 你留tg傾?
多謝絲打第一個留言,
絲打有無話識整D咩/畫畫叻呀?

其實我都係食飯時碌FB見到,所以先膽粗粗開POST,
蕃茄師兄話佢D義賣產品好受歡迎,賣淨3個咋。
我估我地整完領去D黃店問下有無興趣做義賣,
唔知得唔得呢?例如龍門冰室咁,老闆好有型呀
縮膠一定最快
oilpaint acrylic都可以
watercolour要pick up翻原則上都得
可以試整3D嘢

但我相信有market有人買
而我信縮膠鎖匙扣一定最快最平
有art底但做開digital art 唔熟photoshop 所以冇幫手設計文宣 想喺art上面幫到手
多謝絲打,有無話想整d咩呀?
Pm 左你先
我都係識整縮膠咋,係手工店買,18蚊有3大張。
連狗連豬Pepe應該係大路受歡迎,
或者可以寫口號都好靚
其實我初步諗法,
都係一大班人一齊整手工,然後領去義工賣咁。
好似婦聯的婦女賣物咁。
我有簡單場地同設備提供,
不過需要大家一齊夾時間日期。
如擔心可tg證明我唔係鬼呀
攝影ok?
絲打有無idea想攝影做d咩呀?
咪影啲相做poster賣
利申棍絲
入黎睇下有無認得既手足
救手足啊,幫手推推
留意comment 同picture 戈到仲有update ga,唔係淨係得一樓有
個po 起碼有100up手足等緊你救
已知身份同已搵律師既唔超過10個
救人啊大家

10.20被捕人士整合
https://lih.kg/1664853

絲打好有心呀,我無所謂呀,
如果到時香港重光左,我地約埋一齊係煲底派又點話呢
我見義賣group有類似咁,巴打係咪都類似咁?[img]https://na.cx/i/wKCmjPS.jpg[/img]
postcard?
係 返工返到short 左 打錯都唔知

我可以整定先?
不如我再講多少少概念
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞