Osmo mobile3+iphone11 定係 osmo pocket?

60 回覆
0 Like 0 Dislike
黎緊會同女朋友去日本玩,今次想拍多d 片記錄返
自拍同影下佢咁
問題黎la, 原本一路都想試下部pocket
但係最近買左部iphone 11,所以諗緊mobile 3+11 好定係買枝pocket 好。pocket 唔夠wide 所以可能會買埋枝長桿
大家點睇,聽人講mobile 會同iphone 既ois 撞,所以個心都1516
[突發]今晚18區都有野搞
https://lih.kg/1666302
去旅行要用手機睇地圖/查野/上下fb/影下相

如果用iphone拍你咪成日又裝又拆?

買部osmo pocket再用iphone補啲shot仲好啦
你諗下你見到隻鹿想撚佢
1. 係袋拎Osmo Mobile出黎
2. mount iphone 11上去
3. 調平
4. 開機開電話
成2-3分鐘,隻鹿都走左囉

Osmo Pocket就
1. 係褲袋拎出黎
2. 開機
只需10秒,係咪爽好多呢
唔該巴打
都係既,咁我應該都係買pocket
個鏡頭應該都唔輸iphone?
同埋係咪加埋長桿好d,我驚佢唔夠wide
好似話有塊filter加上去會wide啲
唔夠wide的確係問題,加長捍可以但唔方便
個人會買wide lens,但好多cheap wide四個角都朦既
暫時只見到freeweel係ok,可以望下review
https://www.youtube.com/watch?v=h9CFuW-A-PE

另外一個問題係佢HDR比較差或者可以話係無,背光好多時都瀨野
呢點iphone 11就好好多

畫質我就冇咩要求,我又冇4K電視
拍完飛入ipad edit,即晚出片爽

肥花久唔久都會見到二手有below $2k,可以買黎試下
呢個lens 邊到有得買?
好似見好多wide lens 都麻麻
可能買枝長棍算
自拍捍自拍有用,但影景唔夠wide,我上次係京都要就住影,所以我都想入

樓上freewell佢offical website竟然冇貨,香港邊度有我就唔知喇
https://www.freewellgear.com/dji-osmo-pocket-filters-and-dji-osmo-pocket-accessories/472-dji-osmo-pocket-wide-angle.html
拿作為一個上個月買完隻osmo pocket 今個月就放曬既前用家,我意見係,如果你想要靚d 畫質就ip11
因為pocket 一暗小小 d 好出事,而且老實講 我接受唔到一部電話拍d 野靚過部相機
其二,pocket d 廣角都係垃圾,唔使買,但nd /cpl 要買
因為部野 係f2.0 你 日光 佢快門 200都唔奇,所以nd 係一定要用下
其三,要買pocket 一定要買佢波輪個件,無左你係plan 唔到鏡,而且多兩個制 係正常好用好多

btw 比我就 等goprohero8 算,佢防震咁顛 而且拍d 野好似靚d
其實我到宜家都係1516,一黎我覺得可能就出2,二黎當初買ip11就係覺得個鏡頭靚,自拍鏡又廣角到,買左op 又好似哂左ip11咁。
所以仲諗緊會唔會加個mobile3算
如果買左ip11 真係唔使買,你會接受唔到,我就是個例子
btw 雲台 其實我都睇過,其實有其他選擇,始終電話雲台來講佢個價唔算平
我見utube d 片,好似pocket d 色就好白
Mobile3 我見佢可以摺埋已經算係細舊d
白d 係因為佢有得sat lut 方便無期,好似sony 灰咁
btw 摺完細個佢 都有 出面,你可以去星際行下,但dji 個app 果d 真係幾好 既
可唔可以介意下有邊款手機雲台值得買?借左同學隻智雲黎用 唔係幾鐘意
真係好困擾
本身已經會帶部a6400去旅行(主要係for 影相)
拍片就諗緊mobile 3加ip 定pocket, 但pocket自拍個焦距真係難搞
點解唔揀gopro 8?
係咪有反mon 加?
如果你拎6400令願直接買支穩定器,而家好多都有快拆
你又6400又iPhone又要上電話穩定器係煩到嘔
上面有巴打話gopro8都係好選擇,hdr同色水好好多
智雲果隻有咩嘢唔好
諗緊zhiyun smooth Q2定osmo mobile 3
搭單問, 仲有邊到買岩岩出果塊freewell 廣角鏡?
12月尾先去旅行
會唔會等到佢出2

Go pro 就再諗諗,如果係應該會等個media mod 出埋先
仲有時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞