英國上議院討論 給予香港人英聯邦第二公民身分

1009 回覆
1403 Like 6 Dislike
日本咪有分歸化同永住兩種囉
由次賤民提升至賤民 多謝英國
快啲跪喺白金漢宮前多謝女王啦
重點係如果俾咗公民身份咪即係放生班黑警,NO WAY,一定要將黑警全部留係大灣區.齊齊無得走攬炒都係咁話.
星期三見
你覺得外國會唔會俾黑社會入黎?
其實點解係呢個時候仲要搞分化呢?
今次大把新移民手足都有出黎架,以我自己所知,都有幾個勇武派有新移民背景。
香港人嘅定義從來無分國籍出身種族。

真心覺得下議員辯論完都唔會比到d乜野香港人,係唔想大家係度分化有移民背景嘅人。
利申:父母曾經係新移民,黎香港生左我。
所以爭取繼承權都係其中一個訴求,可以確保埋97後拎到BNO。
冇錯係好似好難同好天方夜譚,但願香港人唔好咁功利,唔好覺得冇利益就唔做,唔好忘記初時手足舉美國旗都比呢到喪屌過
雖然英國佬好撚縮骨,但正值危急存亡,應該本住乜都試既心態,更何況國會而家的確開放左個平台比MP討論。既然係咁,我諗唔明點解唔去做,而係喺到散播失敗主義

97前出生既細路冇自由選擇既權利都係非常值得拎黎討論既位黎
中國人
中國人一定得
光復香港
時代革命
因果由國
容港治己
義憤民誠
要攬炒,炒到盡!4
發夢中見到.…... 以下數字

以下資金由美元計算
香港外匯儲備 = 4千億
香港股市總值 = 5萬億
香港樓市總市值 = 10萬億

賭場
現金 = $4
籌碼 = $150

今次運動是香港開埠以來最成功的抗爭運動,參與的人眾多 ,也觸發很多香港居民想移民 ,只要移民嘅人 願意沽出香港嘅樓和股票,即時兌美元離開 或者借港紙轉為美元,外匯儲備就會大量流失。 再講多一次,香港樓市總值10萬億美元,外匯儲備只得4千億,只要相等於樓市廿分之一的資金流出香港 ,外匯儲備就會枯竭!

根據統計處398萬就業中,即是香港人的總薪水 大約一年是1.142千億美元
200萬黃絲的總薪水 一年 =0.575 千億美元!
外匯儲備只有4千億美元,香港人只要有決心, 不停搵錢又不停兌美金 , 總有一天可以兌曬4千億美元走人,一切只是時間問題。

當金融危機出現,所有政府就要跪低。 中國政府正正大力限制外匯流出,需要美金填報空缺;香港向來都有大量美金,央行自然對香港人的錢虎視眈眈 ; 現在香港人就要先提走美金 ,不可把重要資產落入共產政權手上 ,遺禍人間。 既然啲錢係香港人嘅,點解要畀咗其他人先?

大家一定要記住從銀行提出港幣是沒效的, 金管局可以合法地大量供應港幣出嚟市面 。一定要提走美金 ,鍾意去日本居住/旅行可以存日元,鍾意去台灣定居/旅行可以兌台幣,如此類推;
總之唔好乜都唔做, '光復香港'唔係口號!

[來源]
#據《彭博》數據顯示,截至2019年4月9日,香港股市整體市值達到5.78萬億元(美元)
#據美聯物業首席分析師劉嘉輝表示,2017香港私樓總存量截至去年底逾115.87萬伙,相比96年底逾91.92萬伙多27.2%。平均每伙售價由1997年450.2萬元,升至今年671.9萬元,以此計算,香港私樓總市值由1997年41,022億元,升至77,852億元。(港元)
~所以2019年必然超過10萬億(美元)
#香港就業人口397萬
https://www.censtatd.gov.hk/hkstat/sub/so200_tc.jsp
#香港 入息中位數1.87萬
https://bit.ly/2P8Evyb

大家記住唔好咁做呀,會影響到香港嘅銀行體系㗎!
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞