其實有冇人覺得今年選特首同上次有啲似曾相識

5 回覆
0 Like 1 Dislike
唔討論應該支持邊個先

今年民望一面倒撐薯片 林鄭就不斷比負面新聞攻擊 形象插水 而所有同薯片有關嘅新聞就係話佢親民同貼地 而胡官就冇咩消息 好似隱左型咁

唔評論各候選人好唔好 但對上面我講嘅情況 大家有冇印象?

當年 唐唐僭建就比人屌到屎忽開花 成班記者出動起重機之類嘅物體去影唐唐屋企 相反 689有咩負面新聞就好快冇人提冇人追擊 吉村卓又係冇人理

更加麻煩嘅係 當年主流都係撐689 話比狼做好過比豬做 千個萬個理由總之689>唐唐 而家情況都類似

咁落去 薯片順理成章上位 我唔係話佢會做梁振英2.0 只不過係 點解冇人諗下呢個可能? 當年大家都係信689會做得好過唐唐咋嘛 事實呢?

今年都係行緊同一份劇本 用同樣方式造王 但作為冇票嘅我地 雖然都係冇可奈何 淨係可以食花生 不過都想多啲人可以諗多啲野 唔想成個fb都係話薯片好好林鄭垃圾咁 其實係咪真係咁值得吹捧 明明而家個個屌到仆街嘅美食車係薯片搞出黎 佢真係咁好咁貼地?

利申 支持胡官 歡迎大家討論下
唔討論應該支持邊個先

今年民望一面倒撐薯片 林鄭就不斷比負面新聞攻擊 形象插水 而所有同薯片有關嘅新聞就係話佢親民同貼地 而胡官就冇咩消息 好似隱左型咁

當年 唐唐僭建就比人屌到屎忽開花 成班記者出動起重機之類嘅物體去影唐唐屋企 相反 689有咩負面新聞就好快冇人提冇人追擊 吉村卓又係冇人理

更加麻煩嘅係 當年主流都係撐689 話比狼做好過比豬做 千個萬個理由總之689>唐唐 而家情況都類似

咁落去 薯片順理成章上位 我唔係話佢會做梁振英2.0 只不過係 點解冇人諗下呢個可能? 當年大家都係信689會做得好過唐唐咋嘛 事實呢?

今年都係行緊同一份劇本 用同樣方式造王 但作為冇票嘅我地 雖然都係冇可奈何 淨係可以食花生 不過都想多啲人可以諗多啲野 唔想成個fb都係話薯片好好林鄭垃圾咁 其實係咪真係咁值得吹捧 明明而家個個屌到仆街嘅美食車係薯片搞出黎 佢真係咁好咁貼地?

就算薯片係造出黎都撐薯片 無人閪得過林鄭
中共就係造緊一個民望高,眾望所歸嘅特首
師兄,你去港人港地,愛港系列專頁睇下先啦

睇少d蘋果,得閒睇下東方、星島。

咁你就會知一面倒俾人踩到地底泥果個

叫曾俊華
唔討論應該支持邊個先

就算薯片係造出黎都撐薯片 無人閪得過林鄭

咁呢啲就個人睇法啦 個人唔覺得形象親民同啱做特首有咩關係啫 起碼我覺得如果係薯片上位香港會進一步係一國兩制上讓步
薯片係呢方面立場冇胡官咁硬 我覺得香港需要嘅係一個香港人優先嘅特首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞