韓國生活 (2)

1001 回覆
44 Like 4 Dislike
多謝推介
各方面都想知下
係咪真係好多資源都集中晒喺首都圈內
e.g. 好似好多出名大學都集中晒喺首爾?
韓國有d野食都幾尾機
次次去都一定會食醬油蟹,一隻雞
其次韓牛,炸雞,韓燒,貝類倉庫,普通韓食都正
玩真係無乜嘢玩,男仔黎講
有時會去下賭場睇下
屌,講漏一樣野
揸bno買野退唔撚到稅
要揸特衰先得
我記得有locker for喼㗎喎
想問有冇自己食醬油蟹/燒鰻魚嘅餐廳推介
就嚟自己再去 好想食
男嘅落club
中國大連都好多朝鮮同韓國人聚居 比喻為小韓國之稱 延邊市好似最多 亦都有唔少人韓國人過去讀書
上次去過七樂 個賭場都邪下 拍得住新葡京 上次hi左成50萬won
男仔買衫 有無咩地方 OR brand 好買
成日睇韓劇見到D OPPA 著大褸好撚型棍
釜山西面 或南浦有無淨食烤豬腸牛腸既鋪頭 唔要有醬料炒個d
再唔係去樂天世界入面個個
其實係 佢地韓國人有個叫法
「首爾共和國」笑政府乜野重心資源都擺晒首爾
好既大學當然啦 其實頭10間都係首都圈入面

最好笑聽過一個報到 首爾既中學可以有「頭髮自由」 sor照譯漢字
意思係首都圈嘅中學生 可以染頭髮啊 卷頭髮呀等等
佢地啲中學生就嘈 點解又係淨係首爾有
中學番學 最遲可以9點到學校 又係淨係首爾可以
其實好慘明明都係係韓國
其實係 除非你嚟睇紅葉 櫻花啦 中意行山既嚟韓國都唔錯既
你都算好 男仔入面中意食韓國野
BNO唔得咩
係咩sor 係邊
因為又可以學中文
不過一般韓國人朝鮮族既印象好差
因為佢地韓中雙母語 見唔同情況就講唔同話
佢地聚集係首爾既大林 韓國人都唔係好敢去既地方
去到個邊好似番左10年前嘅深圳
巴打係 club達人
釜山真心唔熟sor 淨係去過4次
巴打高唔高 又有身材既話著乜都好睇其實
男裝比較好睇又平既真係上網
再唔係spao 不過貴
弘大都多男裝 有間網店開左實體店
Jogunshop上網睇下
實體店地址: 서울 마포구 서교동 333-23
呢兩樣野要自己食真係有難度
一係外賣番酒店食
Jogunshop d 衫都ok bo不過有d 小貴

韓國做gym 好平? 仲有點解佢地d 皮膚咁好 無暗瘡香港d 天氣真係好撚西
係呀佢d 衫ok架 你可以跟下d model 著
不過係啲 model 著得太好睇 我著就
做gym我留下一個月連運動服就300hkd左右?
間間唔同 近大學區又有優惠
可以咁講 佢地中意追求靚身材 同埋gym嘅數量好多好多 香港比較多大牌子同康文署嗰啲
我呢度1km以內應該有 6-7間做運動的
皮膚好應該天生+天氣 / 好努力去皮膚科整皮膚
成日都諗唔明 又炸野又飲酒皮膚都咁好
我想請問天空公園d粉紅草
下月中去係味無晒咖啦?
唔該你呀
上星期已經咁 11月中應該冇了 睇紅葉啦~ 不過都可能冇乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞