韓國生活 (2)

1001 回覆
43 Like 3 Dislike
紫菜包食
弘大 “그동네떡볶이” 서울 마포구 서교동 335-16

炸醬麵我冇乜點食 因為中意辣海鮮麵多d

辣炒年糕 有冇去過新堂洞個個年榚街? 第一間最好食 平靚正 一份都係hkd42!!
其實ok 佢都只不過係send sms確認番 同埋如果有咩事會打比個個電話 所以留朋友電信都ok
極同意!!好多人毒遊仲未放下個心態
大x房好出名架?

如果大家想食好味既豬腳 唔好再去弘大既 「豬腳小姐」個度香港人仲多過韓國人

個次同班韓國朋友去공덕 孔德站既 孔德市場食
好好service 又送左2罐7喜比我地(3個人)個湯冇記錯好似都係送架 不過唔個多唔多人中意食血腸呢?

韓國有非洲豬瘟 食唔食豬肉請自己決定

마포소문난원조족발: 서울 마포구 공덕동 256-10 係市場入面
好出名架 好多人話好食過pro
仲要好想介紹一間好中意食既西餐
係익선동益善洞
佢佢凍蕃茄係招牌
個明太子意粉都好好食
呢間鋪頭好warm 係兩位女土主理 好好大 同埋好有feel

익선키친: 서울 종로구 익선동 118

星期1,2 唔開

同場加映 益善洞 大伏嘅雪榚
上網見啲page介紹 見到又好似好靚咁
一去試 頂伏到呢
咁勁?? 我第一次聽
嘩,睇落好正
個個西餐係好正 我都好耐冇去2年啦 但太好野食 個時影相啲角度好奇怪
大瓦房係入選咗米豬蓮架喎
可能我唔係成日去食醬油蟹
A cafe in Posco Center
冇香港d豬大腸味
韓國人好驚d野食有一陣味 (特別食物好似泡菜, 清麴醬, 魟魚另計)
有時我會覺得佢地辟味個度有時做得太過
姐係海鮮辟腥味 但有可能會辟埋原身d味
牛腸陣味其實係好重嘅牛自己嘅油味
pro 要兩位起先有得食所以冇去過
上年去咗花蟹堂,啲顏色靚到呢 ....

我walkin入去啲姐姐面有難色,最好先預約啦
Pro正呀 次次都去
講還講唔好po相 乜都未食好餓
Pro講到咁正真係要試下
청국장真係 其他都ok 청국장有啲太重口味
咩事呀依家
有冇人中意食龍蝦 有一間幾正 係弘大
有再講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞