韓國生活 (2)

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
首先多謝咁多人支持
冇諗過有part 2 希望反韓嘅人唔好係咪都負皮
希望有個平台比大家了解下韓國文化

香港聽日TST見 ,係韓國既你
聽日2pm 弘大9號出口見

光復香港 時代革命

任何關於韓國文化/旅遊/餐廳/cafe甜品(強項)
都歡迎問

韓國生活 part1 : https://lih.kg/1660880
[1020 行動Post] 香港人真係好痴線!不論組織力、耐力、創意玩到咁!
https://lih.kg/eovgRS
頭自問我 海鮮個位絲打

如果想食蒸海鮮又有湯 有一間係新沙幾正 佢係黃店嚟架 好撐香港 有一次仲播《願港》
地址:서울 서초구 잠원동 26-10
佢個名叫 로꼬로꼬조개찜 신사점 上網睇下佢啲相
辣炸雞講緊 양념個隻
係 香港outdark都辣到喊
Part2
Outdark食過一次 入面真係好dark
但佢算幾好食 以前好耐好耐個間係tst叫李家?
嚟香港開既 Goobnae 同 naenae一啲都唔好食
Mark 低先
我嚟緊12月又去首爾
如果中意食包/bagel (好多種 cream cheese揀) 呢間都好食 係新沙
又大坐得好舒服
叫플라워베이커리 신사점
聽晚飛韓國,第一次去
歡迎 唔係自己一個呀可?
bagel 硬拮拮... 唔啱我
我食拉麵都要食淋嘅
有冇 pan cake 店介紹?
同朋友,人生路不熟,首爾好似冇咩地方好去都係食食食咁樣其實有冇咩特別地方好介紹?
Pancake 有兩間我中意
一間 카페온화 서울 종로구 익선동 166-39
一間遠啲唔知你地會唔會去서울 강동구 성내동 432-4

圖係第2間
第一次基本景點個啲啦
其實首爾真係冇乜景點可以講
馬場韓牛
Jamsil湖泊散下步
清溪川個d
賣相好得喎..........
Thanks 巴打
我暫時咁plan
1.明洞馬場東大門
2.南怡島
3.景福宮廣藏市場
4.高速巴士Coex mall
5.兩水頭
第2間性價比好高 第一間有啲細舊
冬天士多啤梨edition一定好正
12月有士多啤梨啦?
你東大門係打算夜晚行?
如果明洞》東大門咁好似會順路啲(純粹個人意見
高速巴士其實d 3唔係咁靚 建議 day4 可以去埋蠶室附近食下野
Day 3 景福宮會去埋安國仁寺洞?
兩水頭係邊度
有dd?不過未到好甜
月尾嚟
我係12月留兩個禮拜到31號呀
係喎我記得上年12月呢個時候都有士多啤梨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞