有冇人學過scream?

26 回覆
0 Like 0 Dislike
本人好想學唱scream,上網睇YouTube學又驚練傷,有冇巴打教路/有老師介紹?
本人好想學唱scream,上網睇YouTube學又驚練傷,有冇巴打教路/有老師介紹?

scream嘅話我會建議先練好唱歌先
因為scream係需要故意去加強閉合而令假聲帶震動嘅行為,用錯力嘅話好容易造成真聲帶嘅過份閉合

btw其實scream唔難,但係比起流行發聲更容易受狀態影響
pish

因為scream係需要故意去加強閉合而令假聲帶震動嘅行為,用錯力嘅話好容易造成真聲帶嘅過份閉合

btw其實scream唔難,但係比起流行發聲更容易受狀態影響

巴打有學過?跟老師定睇YouTube?
我有個frd教scream 喎 認真

Pm

Pm

ching,連登無pm㗎喎。好似係
pish

巴打有學過?跟老師定睇YouTube?

我唔係學嘅,我係老師

Benny king,想學screaming 搵佢冇走雞
我而家都係睇緊佢啲片嚟捉路,冇時間去學
我而家都係睇緊佢啲片嚟捉路,冇時間去學

ching會唔會知咩價錢?
pish
pish

巴打可以先睇睇一個我個人覺得唔錯嘅教材
用嚟啓蒙應該幾好
zen of scream
中譯應該係嘶吼之禪
pish

用嚟啓蒙應該幾好
中譯應該係嘶吼之禪

ching你係咪識唱scream?
我見你之前有出post教唱歌,唔知你係咪都識教人scream?
pish
洗唔洗比contact你?

麻煩曬喎,ching
pish

用嚟啓蒙應該幾好
中譯應該係嘶吼之禪

ching你係咪識唱scream?
我見你之前有出post教唱歌,唔知你係咪都識教人scream?

我自己識scream嘅,都算係識教,但係我主要唔係走呢條路
畢竟我遇過想學scream嘅學生好少,而且佢哋基本唱歌嘅嘢都未掌握好,所以真係有教落scream嘅學生真係5隻手指可以數得曬

麻煩曬喎,ching

點比你?

麻煩曬喎,ching

點比你?

https://t.me/Sato_Kazuma
加TG
Growling 呢

ching你識?坦白講我唔識分咩fry,scream嗰堆嘢,總之係"拆"聲就想學
Growling 呢

ching你識?坦白講我唔識分咩fry,scream嗰堆嘢,總之係"拆"聲就想學

失真嘅發聲有分兩種
一種就係利用假聲帶震動嘅失真,姐係成日聽到嘅重金屬,配合真聲帶閉合嘅強度,口型同喉結嘅高低可以有唔同嘅音色出現,fry同scream都係係呢個範圍入面去做調整而獲得嘅

另一種叫喉音或者係滾喉音,呢個搖滾會用多小小,有小小似喉嚨清痰果陣嘅感覺
Growling 呢

失真嘅發聲有分兩種
一種就係利用假聲帶震動嘅失真,姐係成日聽到嘅重金屬,配合真聲帶閉合嘅強度,口型同喉結嘅高低可以有唔同嘅音色出現,fry同scream都係係呢個範圍入面去做調整而獲得嘅

另一種叫喉音或者係滾喉音,呢個搖滾會用多小小,有小小似喉嚨清痰果陣嘅感覺

有冇咩入門教學片睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞