有冇人係做左好耐programmer唔想做又轉唔到行?

755 回覆
67 Like 3 Dislike
有日落黃金電腦書店
聽到個裡前輩目測40歲到
同個店長吹水講起 話哩行冇咩後租仔入
跟住個前輩話
哩行惡做呀麻 我都唔想做 不過帶得揀咋 局住要做
有日落黃金電腦書店
聽到個前輩目測40歲到
同個店長吹水講起 話哩行冇咩後仔入
跟住個前輩話:
「哩行惡做呀麻 我都唔想做 不過帶得揀咋 局住要做」
跟住全書店靜哂
提大家今日有咩活動 10 · 19
-----------------------------------------------------------------
全日 全民宣傳日
- 宣傳1020民陣大遊行
[ 各區宣傳,嗌口號,貼文宣,Airdrop ]

1900 - 2030 國際人道救援祈禱會
- 愛丁堡廣場
[已獲不反對通知書]
Engine情何以堪
做左兩年CRUD開始頂唔順,宜家做緊教畜
programmer 冇乜後生仔入行?
其實有咩仲會買實體it or programming related書睇
仲要落黃金買

如果想有系統地學一樣野而睇書 kindle睇仲方便
framework/tools直接睇official doc
速食就 stackoverflow/blog/online tutorial
點入行架? 指點下細老
多就唔會工搶人啦
冇 果日落去shopping下
路過無聊入書店睇睇
Engine咁慘情咩真係
我都有個科大engine朋友
做一年engine scheme A都唔要轉行做金融dealer
做it 狗還好
之前份工好撚chur
有一排係除左訓覺食野既時間都係做野
宜定還好
一樣無女 工時長 技術移民NO
Support定coding 巴打你做? 幾歲?
工時長 好似話工程星期六都要開工
5.5天
寫曲
廿幾啦出黎做野幾年咁
有人唔做做狗真係好咩?
需求 > 新仔 =/= 新仔少人
只係代表需求真係好大
code狗唔少後生入行
人工仲唔錯
係升到上去易俾人炒啫

support就算啦全公司最底層
我諗起好耐之前一個癡線故
support可以幫女女裝電腦果陣偷睇佢對腳
個故真係好撚變態
無人入行既programming
唔通寫C
Ummm, 老母介紹既,佢做緊校工,咁岩今年一走就走左5個老師,我膽粗粗咪走左去in.
我讀大學個陣教左兩年中五功輔班...可能有加成掛...
40歲會冇人請
想 唔等於做到
我都好多唔係讀電腦既朋友話想做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞