Galaxy S10 屏下指紋辨識任何人都能解鎖?疑因保護貼出事

177 回覆
92 Like 1 Dislike
銀行最怕出事 幾個月應該走唔甩
我一開始睇條片 我仲以為我睇錯
心諗點解佢好似掉轉左個殼
笠住個mon做乜鳩 
唔講真係唔知有呢種咁奇特既電話殼
真心講句 今次三星有D無辜
你理解能力
我係三叔粉絲post copy
大驚小怪 等軟件修復囉
我話求其攞個殼就可廢左你個鎖,唔關三星事難道關個殼事
垃圾三叔一向都係搵用家黎做實驗品嫁啦
班三叔打手成日講好創新
摺機未出就要重做
3D超聲波好高技術比2D指紋安全,其他廠做唔到
到今日俾人爆左又潛哂水
連堆BANK既APP都怕左你
應該係佢唔識分死物 定人
乜9銀行app都用唔到
真係好撚流
量子波動
一早講咗弱智先會用三叔,你班濕鳩仲買嘅抵撚死,上次大陸360都未知死
其實係咪好多人無follow up單野?
依家個issue 原因係 因為張mon 貼有pattern
個超聲波指紋誤以為張貼個pattern 係指紋

你貼個張貼既情況下,再register fingerprint.
個系統係唔會登記到你手指指紋
會直接登左mon 貼個pattern
所以用任何野壓一下就解到鎖(因為超聲波照樣掃到mon 貼)

你裸機咁register 指紋,就算人地換mon 貼 都解唔到你鎖, 重點係要你貼住個款mon 貼,個陣登記指紋先引發呢個issue

三叔好似話出更新,防止唔係指紋既物件登記到
佢依家,你就算拎任何死物都有機會登記到

以前傳統sensor 無問題,係因為佢個款係電容感應
基本上要皮膚先得
難得你浪費咁多時間解釋俾班盲反聽
一句講哂
三叔出開D野都係搵用家做白老鼠
永遠出事都都係好大劑
例如:note7爆炸,fold集體出現螢幕故障,s10+note10超聲波垃圾指紋
班三叔打手仲係到護航先好野
隻手濕水解鎖左都用唔到啦下話
條友貼住Mon 貼register
register咗既根本唔係佢本人既指紋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞