求理性討論杯葛區選

141 回覆
7 Like 69 Dislike
明白 多謝你令我明多少少個諗法係點
認同最差嘅結果係有啲投有啲杯
所以趁未選前大膽啲想傾吓睇吓其他人點諗
我上面都講過如果主流都係投我都會投
手足一齊屌住
咪撚咁小朋友啦,人哋同你意見唔同就你哋我哋

你知我冇出過黎?你知我唔係前線?你以為成個前線得你一種意見?我喺度抗爭度做咩角色冇必要喺連登度大大聲講,但係不割蓆係邊個講先?其實就係當初要爭取和理非支持嘅時候提出,你嗰時唔大大聲講唔係同路人?到而家人哋真係不割蓆嘅時候就得寸進尺要人地沖出嚟掟磚先係同路人?

你問我國際社會支援根本就講文宣,皮肉之苦只不過係比彈藥文宣組,如果唔係靠周庭gphone羅冠聰幫我地平反,一早全世界都會覺得係一班暴徒喺度暴動,咪咁撚天真以為人哋見你俾人打一定會可憐我哋。
要回應d咩?

如果高興投票率係事實,咁到時就係林鄭面臨更大嘅政治壓力
樓豬真係好傻
第一 你唔投大把人投 到時就算得小貓三四隻投 都會照當選 你杯葛嘅完全冇say
第二 你吹呢個風 林鄭就有哂足夠理由拖住個區選不斷押後 你又係完全冇say
第三 國際戰綫好難去解釋你咁無腦嘅行動 明明投番自己想要嘅區議員係大家嘅權力 你唔鐘意可以集體投白票 向外好聽解釋
結論 你呢個建議係太過魯莽 我個人覺得係百害而冇一利
你都戇撚鳩,你話唔係就唔係?你夠唔夠膽肯定成條前線同你同一個諗法?屌你都未撚贏爭撚住做大台玩分化。我依家宣佈不分和勇,各有各做,好嘅建議要聽,不過好似你呢啲分化撚就同你講黎都晒鳩氣。

你都識講其中一部份係靠有頭有面嘅人去做,議員咪有頭有面囉屌你老母,gphone係咪好撚落力周圍去遊說?俾個議員佢做下有乜問題?
你唔係on9
就一撚定係扮極端勇武既五毛
係咁多
踢走親共議員, 難道不參與嗎
冇人話對議會有希望,要投放晒所有野係選舉,所以呢到其實已經少左人講選舉,甚至冇乜叫人參選
只係抗爭同投票可以兩樣一齊做,兩邊都積極去做,互補不足
原理同和理非同勇武並存一樣
你咁講係泛民佔議會大多數就成立,不過97後係未曾發生過
雖然泛民好多都係仆街黎,但至少好過建制,而且今屆區選都有好多素人去選,果d樓主又想將泛民筆數入埋落佢地到
可能我真係無乜信心
利申 身邊有frd參選同助選
咁要睇吓啲仆街乜柒DQ主任點做喇!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞