求理性討論杯葛區選

141 回覆
7 Like 69 Dislike
咁唔投泛民,比全部保皇入又會好啲咩?唔話你On9都唔得
721元朗區議會否決獨立調查
蔣介石剛復自用、自我矮化 輸左成個國家

五毛帶風向死全家

五毛帶風向死全家

2/10

五毛帶風向死全家

3/10

五毛帶風向死全家

4/10
先唔講全港合資格選民有幾多會咁on9 會認為一齊一票不投 係可以令政府收皮
你而家將行政同立法機關撈埋左黎講
投票人數只係反映代議士既市民認受性,香港政府係行政機關,高官係行委任制,本來就無民意基礎可言 而且而家既狀態係政府根本已經得唔到大部分市民支持
根本唔需要用咩唔投票比代議士去表態完全係九唔搭八
選乜撚 我只想斷建制米路
完。

五毛帶風向死全家
好奇一問 可以點樣將現時既抗爭推衍到推翻現有政權
有咩手段?
澳門民主派=0實力
咁澳門人贏左未?
咁又點
唔通因為咁國際就會突然幫你?
現實啲啦
而家比多啲人選到
令對家要做更多違反規則既事去ban你
帶嚟既成效一定大過你杯葛唔選
記住善用不推文MODE

每個回覆都用以下做簽名

五毛帶風向死全家
首先你一定要接受一個現實係有一啲人無論如何都唔會去前線,但係佢哋可以喺另一個崗位度做嘢。咩叫做拉去議員抗爭嘅部份度?你覺得楊岳橋選唔到會走出去掟磚咩?

成日講兄弟爬山各自努力,而家另一條戰線有人想幫手,但係佢要你嘅小小支持。雖然你唔認同嗰條戰線有用,但係咁低成本嘅嘢點解唔去做?你有冇諗過另一條戰線嘅人都未必認同前線嘅做事方式,但係佢哋都出錢出力嚟嘗試保護前線。你估啲揸住㗎靚車嘅黎接仔女嘅全部都認同周街裝修係會幫到件事咩?佢哋只係抱住一個信念就係大家向着同一個目標進發,佢哋都唔想你死,但係點解倒返轉頭你唔認同佢嘅方法你就想佢死?

不割唔係真係純粹唔指責咁簡單,係互相支持先做到真正嘅不割。如果和理非口講不割但係實際上唔再出嚟接放學,唔再Black bloc,唔再捐錢助養仔女,完全置身事外淨係唔開口自責,呢個係咪真係不割?
我淨係想問你一個問題,你記唔記得對上一次有邊個國家投票率低過20%?國際上好大件事?我肯定根本就無人知。我都唔需要繼續講你投票同政府認受性係冇關係嘅。
個小朋友諗得太簡單
以為贏區選就會打飛機
又或者賭仔心態 以為all in一樣就會贏
多9餘、完全係邏輯混亂

都話左區選只係一個好小投資但回報唔錯嘅小型副本,兵家必爭之地
其他戰線一樣唔會停
要長久戰 水喉更加要爭取
訓唔著繼續傾
我地可以文宣呀
可以諗返近排俄羅斯地方選舉

到底低投票率係重點定係反對派令到普京係莫斯科輸左一次
所以係咪贏係bonus 輸咗都唔緊要因爲只係其中一條戰線? (真心問唔係串你)
你係唔同意既就keep住做你覺得啱既事
你冇必要係度屌9人唔出去做前線
每個人都有自己既顧慮
如果你係接受唔到呢個現實既我建議你離開
講到唔係同路人姐係你本身就想割
你係接受唔到要割既隨你
冇人可以迫其他人做任何野
對有價值嘅野作合理投資
就係咁簡單

既然有價值 就當然想贏回報
而唔係去杯葛 放棄

贏係bonus 輸左唔緊要但唔應該一心諗住輸
全香港人唔投票?
呢個世界唔係淨係得黃色嫁
仲有一批藍色(絕大部份有投票權)
同埋一批所謂中立嘅人
到時都只係低投票率..會出現你所謂嘅完全無市民支持咩?

而且再實際d講..基本上無可能動員所有手足唔投票
結果最有可能就係有d人比睇完你篇嘢聽你講唔去投票
有部份人就好似我咁認為唔投票無意思而去咗投票
結果你想做嘅目的達唔到之餘又係益咗班建制
結論就係除非你確定9成手足同你想法一樣..呢個動議先有些少意義
不過都係嗰句..你唔投對家照樣投得開開心心
一樣達唔到你想要嘅目的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞